1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Isparta’da Suriye Direnişi Selamlandı
Isparta’da Suriye Direnişi Selamlandı

Isparta’da Suriye Direnişi Selamlandı

Isparta’da 5 yıldır onurlu bir şekilde zalime ve zulme karşı korkusuzca direnen Suriye halkın selamlandı.

15 Mart 2015 Pazar 17:00A+A-

Ispartalılar yıllardır Esed zulmüne direnen Suriyeliler için sabah namazında buluştular.

Isparta'dan bir grup gencin organize ettiği Sabah Namazı etkinliği gerçekleştirildi. Gençlerin bu çalışmasına birçok STK'dan ve Ispartalı halktan da destek geldi. Toplanan kalabalık, Kavaklı Camii yanında bulunan meydanda Sabah Namazı'nın ardından Suriye'nin zulüme karşı direnişini protesto ettiler. Zulmün devam ettiği topraklar için destek anlamında toplanan kalabalık basın açıklaması ve dualarla Suriye'ye destek oldular. İşte o basın açıklaması: 

"Yıllarca Baas diktatörlüğünün yönetimi altında yaşamak zorunda kalan Suriye halkı, 15 Mart 2011 tarihinde zulüm düzenine isyan etti. Hürriyet, adalet ve onur için sokak gösterileriyle başlayan Suriye İntifadası, Esed yönetiminin gösterilere acımasız bir şekilde müdahale etmesi üzerine silahlı direniş evresine geçti. 

Esed yönetimi kimyasal silahlar ve varil bombalarıyla diktatörlüğe karşı başkaldıran Müslüman Suriye halkını teslim alacağını düşünse de Suriye halkı ödediği bütün bedellere rağmen teslim olmadı. Bundan dolayı biz Suriye’ye baktığımızda yılmadan direnen, teslim olmayan bir halk görüyoruz. Biz Suriye’ye baktığımızda her günü bir kahramanlık, insanlık dersi olan geride bırakılmış mücadele dolu 5 yıl görüyoruz. Evet bu 5 yıl içinde belki Baas yönetimi yıkılmadı; fakat Suriye halkı da her şeye rağmen zalimlere boyun eğmedi. İran’a, Hizbullah’a ve IŞİD’e rağmen hürriyet iradesini kaybetmeyen Suriye halkının bugün 5. yılına girecek intifadası, Ümmet-i Muhammed’in geçmişine altın harflerle yazılmış şerefli bir tarihtir. 

Bizler Türkiyeli gençler olarak Suriye devrimini desteklemekten onur duyduğumuzu ve Suriye İntifadası’nı Filistin İntifadası’ndan ayırmadığımızı belirtmek istiyoruz. Şehit Ebu Abdullahların, Abdulkadir Salihlerin, Ebu Tayyip dedelerin temsil ettiği mutedil devrimcilerin zalimlere karşı verdikleri mücadele ile gurur duyuyoruz. Her ne olursa olsun adalet, insanlık, vicdan ve İslam hukukunun kurallarına riayet eden gerçek mücahidleri, kardeşlerimizi selamlıyoruz.

Direnin ey Şam’ın, Halep’in, İdlip’in kahramanları… Direnin ki, Allah sizlerin elleriyle zalimleri cezalandırsın. Direnin ki masumlar gülsün, düşmanda hakkı kalanların kalpleri ferahlasın. Direnin ki Allah Ümmet-i Muhammad’e zafer sevinçleri yaşatsın…

İntifadanın 5. Yılı’na girerken Suriye halkının hürriyet mücadelesini tebrik ediyor, şehitlerimize de Allah’dan rahmet diliyoruz. Müslüman halkımızı, özellikle de gençliği intifadanın 5. Yılında Suriye devrimine daha fazla destek vermeye çağırıyoruz. 

Sabahın bu saatinde camilere koşan, Suriye halkını unutmayan, zalimlere karşı mazlumların yanında saf tutan tüm duyarlı kardeşlerimize de teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz…"

isparta-20150315-01.jpg

isparta-20150315-02.jpg

isparta-20150315-03.jpg

isparta-20150315-04.jpg

 

HABERE YORUM KAT