1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İran ve Hizbullah’ın “Kudüs Edebiyatı” ve Şii Siteleri
İran ve Hizbullah’ın “Kudüs Edebiyatı” ve Şii Siteleri

İran ve Hizbullah’ın “Kudüs Edebiyatı” ve Şii Siteleri

Hizbullah lideri Nasrallah, Hamas lideri Meşal’i arayıp “İsrail’e birlikte direnelim” demiş! Yeni Şafak dâhil birçok haber sitesinin sazan gibi atladığı (ya da gayet planlıca dâhil olduğu) bir imaj düzeltme operasyonudur bu.

24 Temmuz 2014 Perşembe 17:25A+A-

İran ve Hizbullah’ın “Kudüs Edebiyatı” ve Türkiye’deki Şii Siteleri

Hizbullah lideri Nasrallah, Hamas lideri Meşal’i arayıp “İsrail’e birlikte direnelim” demiş! Yeni Şafak dâhil birçok haber sitesinin sazan gibi atladığı (ya da gayet planlıca dâhil olduğu) bir imaj düzeltme operasyonudur bu. (1)

Hizbullah İsrail ile 2006’da savaştı ve Hizbullah’ın attığı füzelerin bitmeyeceğini anlayınca İsrail ateşkes teklif etmek zorunda kalmıştı. Hizbullah’ın elindeki füzeler İsrail’i gene ateşkes için masaya oturtacak kudrette.

Hizbullah eğer gerçekten de İsrail’e karşı Hamas ile beraber savaşma niyetine sahip olsaydı, kendisi gibi Lübnan’da olan el Kaide’ye bağlı Abdullah Azzam Tugayları gibi İsrail’e füzelerini atardı. Elinde çok daha fazla ve güçlü füzeleri olmasına rağmen Hizbullah İsrail’e saldırmamakta, İsrail’e komşu olmasına rağmen adeta katliamı izlemektedir. Bir de liderleri pişkin pişkin çıkıp “İsrail’e birlikte direnelim” deme yüzsüzlüğünü yapıyor! Sorarlar adama; “Neyi bekliyorsun?”

Suriye’de Esad’ın tetikçiliğini yapıp Müslümanları katleden Hizbullah önce elindeki kanı temizlesin! İsrail’den kat kat fazla Müslümanı katleden bizzat sizsiniz! Askerlerini Suriye’ye Müslümanları öldürmek için gönderen Nasrallah, oturduğu yerden İsrail’e karşı edebiyat yapmaya devam ediyor! Yoksa Suriye’deki Sünniler sizin için Yahudi’den daha tehlikeli düşmanlar mı? Yoksa Esad firavunu korumanız Gazze’deki mazlumları korumanızdan daha mı önemli? İsrail birkaç gün daha Müslümanları katledip gene durur. Peki, İsrail’in 60 yılda öldürdüğünden daha fazla Müslümanı 3 yılda katleden Esad ve onun tetikçisi sizler ne zaman duracaksınız? Son Sünni erkeği katledip son Sünni kadına tecavüz ettikten sonra mı?!

Nasrallah’ın böyle bir telefon konuşması yaptığı bile meçhul. Kendileri haberi açıkladılar, Türkiye’deki Şii siteleri haberi manşetten verdi, bir iki ulusal medya da bunlara alet oldu.

İran ve Hizbullah yıllardır medyayı kullanarak Sünni halkın Kudüs hassasiyetini suiistimal etmiş, kendi reklamını yapmak için kullanmıştır. İran’ı övmenin dolaylı yolu olarak bu Şii siteler tarafından daima Filistin gündem edildi. Bu sitelere girin bakın, ne Afganistan cihadıyla ilgili bir haber vardır, ne Somali, ne Yemen. Sadece Filistin’i gündem ederler, onu da “Hizbullah’ın falanca yetkili İsrail’i tehdit etti”, İran İsrail’i yıkmaya hazırlanıyor” gibi atmasyon haberlerle yaparlar. Yani mesele Filistin üzerinden İran ve Hizbullah’ın, onların üzerinden de Şia’nın reklamını yapmaktır.

Yıllarca Şii siteler bu ülkede İslami gençliğe İran ve Hizbullah’ı sevdirmeye çalıştı. Bunun içinde Kudüs edebiyatı yapıp durdular. Birçok internet sitesi bizzat İran’ın işbirliği ile finanse edilip İran propagandası yapıldı Filistin üzerinden.

Bu siteler İran’ın uşaklığını yapmakta, Suriye’de Esad’a karşı cihad edenlere her türlü iftiraları atmaktadırlar. Bunca site kurmaları ise “her balığa göre olta” prensibiyle hareket etmelerinden dolayıdır. Tonlama farkı yani. Taha Haber açıkça Sünni mücahitlere ve halka iftira atarken, Nehir Haber sitesi birçok sıradan yazardan alıntı yapıp, vermek istediği haberi arada servis etmektedir.

Bu sitelerdeki köşe yazarlarının tamamına yakını tanıdık Sünni yazarlardır. Bunları alıntı alarak koyuyorlar. Böylece site saf kan Şii sitesi gibi anlaşılmayıp Sünni kitleye İran merkezli haber sunabiliyorlar. Şia’da inanç esaslarından olan takiyye burada da karşımıza çıkıyor. Yani anlayacağınız münafıkça saldırıyorlar.

Bunlardan sakının Müslümanlar! Tuzağa gelmeyin! Sünni cihadi sitelerden haberleri gündemi takip edin. Bunların kurmak istedikleri Büyük Safevi Devleti projesi bizlerin cesetleri ve kanları üzerine inşa edilmek istenmektedir.

Bu sitelerdeki IŞİD haberlerini zaten geçiyorum. IŞİD hakkında uçuk kaçık iddiaların olduğu bu Şii sitelerinin haberlerine göre IŞİD zaten Amerikan projesi! (2) Bu Şii sitelerde Suriye’de Esad’ın, Irak’ta Maliki’nin zulmüne karşı savaşanlara karşı bir tane olumlu haber bulamazsınız. Bunlara göre Suriye muhalifleri İsrail’den destek gören, Amerika’ya hizmet eden, Kudüs’ün İran tarafından kurtarılmasını (!) geciktiren teröristlerdir! Bu Şii siteler o kadar çok yalan habere imza attı ki bu konuda kendileri gibi Esad’a destek veren sosyalist haber sitelerini bile geçtiler.

Esad’ın varil bombaları şehirlere gelişigüzel atılıyor. Hatta ölü sayısı artsın diye sivil halkın yoğun yaşadığı yerler tercih ediliyor. Bu alçakça bombardımanlar sonucunda yüzbinlerce Müslüman katledildi. Esad’ın ve Hizbullah’ın yaptığı katliamlar, tecavüzler ve işkencelerden hiçbirini haber yapmayan bu siteler, Suriye’de zulme karşı direnen muhalifler hakkında ise tek bir tane olumlu haber girmeyip, sadece kara propaganda yapmaktadırlar.

Nehir Haber’den birkaç başlık sizler için seçtim, google’a başlığı yazarak yazıları bulabilirsiniz. Başlıklar bile bu kadar iftira, yalan ve kara propaganda doluyken yazıların içeriğini varın siz düşünün:

-Muhalifler İsrail’den Yardım İstedi. Hani daha İsrail’e Saldırıp Kudüs’ü Kurtaracaktık
-Nusra ÖSO ve SUK’u Kâfir ilan etti, IŞİD’ı tehdit etti (Yalan haber yapılır da bu kadar mı yapılır!)
-HAMAS; Suriye Filistinli direnişçiler için bir sığınak olmuştur (Suriye’den kasıtları Esad rejimi)
-Suriye Muhalefet Başbakanı; ‘Herşeyi yanlış hesaplamışız, Güç yabancıların elinde’
-İsrail; ‘Tedavi ettik çünkü…’ (Habere göre, İsrail’de tedavi gören 1000’in üzerinde Suriyeli yaralı muhalif savaşçı tedavi edilip Suriye’ye döndükten sonra İsrail’in Suriye’deki temsilcilerine dönüştüler!)
-Hayırlı Olsun! Yeni Emevi Devleti Yeni Komşumuz (Başlık bu Şii’lerin derdini açıklıyor)
-Kuseyr’de yaralanan muhaliflerin tedavisine Hizbullah’tan onay (Hizbullah Kuseyr’de muhaliflerle savaştı, sonrada yaraladığı Müslümanları tedavi etmiş, tabi yerseniz!)

Taha Haber’e bakacak olursanız sinirden bilgisayara zarar verme ihtimaliniz var haberiniz olsun. Bu zillet içindeki katiller bu sitede açıkça içindekilerini kusuyor, işte siteden aldığım birkaç haber başlığı:

-Hizbullah savaşçıları ve katil cihatçılar (Bu yazının alt başlığı: “Hizbullah savaşçıları ve deli, haplanmış, kana susamış ve aç cihatçılar”)
- Muhaliflerden İsrail’e işbirliği önerisi (İsrail ve Kudüs hassasiyetini kullanarak haber uydurdukları bir “Kudüs Edebiyatı” daha)
-Suriye: Gizlenen katliam (Haberdeki katliamdan kasıtları savaşın başında muhaliflerin Esad askerlerini öldürmesi!)
-Açığa çıkarıldı: Suriyeli isyancılar İsrail’de (Nusra ve muhaliflerin yaralıları ambulanslarla İsrail’e götürülüp tedavi ediliyormuş!)
-Hapishane Kaçkınları Suriye’de Savaşıyor
- ABD’nin yeni favorisi olan cihadçı grup
-Suriye’de Teröristler Silah Bırakıyor (Terörist derken muhalifleri kastediyor)
-Erdoğan’ın Ateşi Keseb’i Yakıyor (Haberde geçen metinde bu Şia’nın Osmanlı düşmanlığının izleri yansımış, hem de muhaliflere “Erdoğan’ın cihatçıları” sıfatı verilmiş: “Erdoğan’ın “ecdadı” tarafından Anadolu’daki izleri silinen Ermenilerin, Keseb’deki tarihi evleri, dükkânları, kiliseleri içine alan tarihi mirası da bugünlerde Erdoğan’ın cihatçıları eliyle yok edilmenin eşiğinde”)
-El Kaide Emevi Dininin Günümüz Temsilcisidir (Şia’nın klasik Emevi edebiyatı bu siteye de hakim)
-Suriye’de Hangi Ülkeden Kaç Terörist Var (Muhalifler her haber metninde terörist, Esad askerleri ise vatansever kahraman!)
-Şam’da Yenilen Emperyalist Proje (Muhaliflerin gerileyip Esad’ın ilerlemesine yorumları)
-Mihraç Ural: Asıl Hedef Suriye! (Kelime-i Tevhid bayrağına basarak poz veren Mihraç Ural şerefsizini bile masum gösteriyorlar!)
-Suriye Muhalefetinin İç Yüzü (Bu uydurma haber son nokta! Esad askerlerinin resimlerini yayınlayıp muhaliflermiş gibi gösterip eşcinsel oldukları iftirası atacak kadar alçaklar)
-İsrail ÖSO’ya Özel Araç Vermiş!
-Suudiler Tecavüzcüleri Suriye’ye Gönderiyor

Bu başlıklara bakıp da bu siteleri alevi-solcu siteler zannetmeyin! Bu sitelerde boy boy Şii liderlerin resimleri var, röportajları var, yazıları var. Hele Filistin, Kudüs bu siteler için “vatan, millet, sakarya”! Öyle ki TV kanalına bile Kudüs TV adını verdiler. Ama artık Türkiye’deki İslami gençlik uyandı ve Şia’nın gerçek yüzünü öğrendi. Yıllarca Zalim Yezid’lere karşı mazlum Hüseyin olma” edebiyatı yapanlar, Hz. Ali’nin ilah olduğunu kabul eden Nusayri mezhebinin iktidarda olduğu Suriye’yi savunmak için seferber oldular! Allah’a hamd olsun ki Şam topraklarında mücahidleri durdurmak bir yana, Esad’ın leşleriyle birlikte toprağa gömüldüler.

Nasrallah ve İran hala Kudüs ve Gazze edebiyatı yaparak prim kazanacağını sanıyorsa boşuna! İki süslü söz, iki slogan ve iki tehditle şov yaparak İslami gençliği artık kandıramaz ve kazanamazsınız. Elinizdeki Müslüman kanını da bu şekilde temizleyemezsiniz. O kanı ancak kısas temizleyecek! İsrail zalim ve tağut ise; İran, Esad ve Maliki çetesi de zalim ve tağuttur ve hak ettikleri muamele aynı olacaktır.

Allah müminleri Siyonistlerin ve Rafızilerin şerrinden korusun ve onlara karşı zafer nasip etsin.

Mirac Karaslan/ ISLAH HABER

-Dipnotlar-

1- http://yenisafak.com.tr/dunya-haber/nasrallah-mesali-aradi-israile-birlikte-direnelim-22.07.2014-669198
2- http://nehirhaber.com/isid-militanlarinin-arkasinda-abd-var_h80939.html

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum