1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Hatay'da İsrail Heronlarına Göz Yumuldu' İddiası
Hatayda İsrail Heronlarına Göz Yumuldu İddiası

'Hatay'da İsrail Heronlarına Göz Yumuldu' İddiası

Dailymotion'da yayınlanan ses kaydına göre, İsrail'e ait insansız hava aracı olan bir Heron, Hatay üzerinde keşif uçuşu yaparken tespit ediliyor.

10 Nisan 2012 Salı 05:58A+A-

İnternete düşen ses kayıtlarına dün bir yenisi daha eklendi. Dailymotion'da yayınlanan ses kaydına göre, İsrail'e ait insansız hava aracı olan bir Heron, Hatay üzerinde keşif uçuşu yaparken tespit ediliyor.

Heron'u düşürmek için izin isteniyor. Ancak izin verilmediği gibi, radarların da kapatılması isteniyor. Olay Hatay Kurtnasır tepesinde yaşanıyor. Ses kaydına göre, söz konusu bölgede görev yapan bir grup asker üzerlerinde Heron tespit ediyor. Hatta hava aracı çıplak gözle de görülüyor. Durum, Diyarbakır Birleştirilmiş Hava Harekat Merkezi'ne (BHHM) telsizle bildiriliyor. Hawk'ların Heron'a kilitlendiği, emir verilmesi halinde vurulacağı belirtiliyor. Görevli yüzbaşı da hava aracını doğruluyor. Ancak BHHM Amiri Albay Ahmet Kazdal ile 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Veysi Ağar olduğu iddia edilen kişiler bu bilgiyi görmezden geliyor. BHHM'de görevli yüzbaşının haber verdiği Albay Ahmet Kazdal, "Yerim ben senin gördüğün izi desene. Allah'ım ya Rabbim ya." ifadelerini kullanıyor. Daha sonra 2. Hava Kuvveti Komutanı Korgeneral Veysi Ağar'ı arıyor. Yaptıkları değerlendirme sonucunda önce Heron'u tespit eden KMS'yi kapattırıyor, daha sonra ise Hawk'ı. Daha önce söz konusu cismi gördüğünü söyleyen yüzbaşı ise "Kapatın." talimatının ardından çark ediyor: "Benim kendi sistemimde iz tespit edemedim."

Sonrasında konuşmalar şöyle geçiyor:

Kazdal: İz olarak değerlendireceğin, hava vasıtası olarak değerlendireceğin mantıklı bir tespit değil. Söylediği şeylerin bizim için bir mantığı yok

Yüzbaşı: Kedidir abi

Kazdal: Bence de kedidir. Bununla ilgili yapılacak hiçbir şey yok. Bu şekilde değerlendirildi diye yaz. Kafasına göre açtı radarı nerelere geldi olay görüyor musun?


HERON İHANETİ ile 2172diyarbakir

HABERE YORUM KAT

4 Yorum