1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Dünün Tarihi, Bugün ve Yarınlarımızı da Şekillendiriyor
Dünün Tarihi, Bugün ve Yarınlarımızı da Şekillendiriyor

Dünün Tarihi, Bugün ve Yarınlarımızı da Şekillendiriyor

5 yıldır en kanlı ve her şeyi viran edici şekilde devam eden Suriye Buhranı’na Rusya’nın özellikle son iki aydır direkt olarak müdahale etmesi, sadece Suriye iç dengelerini değil, dünya dengelerini de alt-üst edecek boyutlardaydı..

26 Kasım 2015 Perşembe 15:01A+A-

Selahaddin E. Çakırgil gündemi değerlendiriyor:

5 yıldır en kanlı  ve herşeyi viran edici şekilde devam eden Suriye Buhranı’na Rusya’nın özellikle son iki aydır direkt olarak müdahale etmesi, sadece Suriye iç dengelerini değil, dünya dengelerini de alt-üst edecek boyutlardaydı.. Hele de Türkiye, asırlarca Rusya tarafından kuzeyinden tehdid edilirken, şimdi kendi güneyinden de kuşatılıyordu.

Rusya savaş uçaklarının, kendi hava sahasını birkaç kez ihlal ettiğini bildirip diplomatik olarak protesto eden Türkiye karşısında, ortada kasıd olmadığı bildiriliyordu. Ama, 24 Kasım sabahı bu tablo birdenbire değişti. Rusya uçaklarının Suriye’de, Türkiye sınırındaki bombardımanları sırasında Türkiye hava sahasını tekrar ihlali ve 10 kez ihtara rağmen bunun devam etmesi üzerine, bir rus savaş uçağının düşürülmesiyle, iki ülke son derece ağır bir kriz ortamına sürükleniverdi.

‘Nihayeti, bir uçak..‘ deyip geçilemez. Bir kıvılcım, bir cephaneliği, bir cephanelik de dünyayı havaya uçurabilir.

***

Yazının Devamı>>>