1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Darbe Girişimi ABD'nin Teyidi, İngiltere ve İsrail'in Güdümünde Yapıldı”
“Darbe Girişimi ABD'nin Teyidi, İngiltere ve İsrail'in Güdümünde Yapıldı”

“Darbe Girişimi ABD'nin Teyidi, İngiltere ve İsrail'in Güdümünde Yapıldı”

AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Burhan Kuzu, “Darbe girişimi ABD'nin teyidi, İngiltere ve İsrail'in güdümünde yapıldı.” dedi.

02 Ekim 2016 Pazar 12:22A+A-

Sözcü'den Nil Soysal'ın sorularını cevaplayan Burhan Kuzu'nun 15 Temmuz darbesi, darbenin uluslararası bağlantıları ve hedeflerine dair sözleri özetle şöyle:

"Anahtar teslim Türkiye darbesidir bu darbenin adı. Bu kadar net söylüyorum. Niyet anlamında dönüşü olmayan böyle bir yapıydı. Bu Amerika'nın teyidi, İngiliz'in ve İsrail'in de güdümünde olan bir darbedir. Burada hedef Türkiye Devleti. Tamamen hegemonya içinde, sömürge mantığında idare edilen, ha Kenya, ha burası fark etmeyen bir yapı gündeme gelecekti…

Doğu'da zaten Kürt devleti planı hazırdı. Başarılı olduğu takdirde Türkiye'yi hayal etsenize!… Ne medya, ne siyaset, hepsi toz duman, bitmiş bir Türkiye görecektik. Ondan dolayı bu gözaltılar ve tutuklamalarla ilgili mağduriyetleri tartışmak için çok erken…

Biz de tek bir masumun bile haksızlığa uğramasını istemiyoruz. Aynı duyarlılığı biz de gösteriyoruz. Ancak CHP'de bu konudaki acıma hissi çok çabuk başladı. Bana göre CHP Yenikapı ruhunu ‘Tuz ruhuna’…”

HABERE YORUM KAT

4 Yorum