1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Çirkin Film Van'da da Protesto Edildi (FOTO)
Çirkin Film Vanda da Protesto Edildi (FOTO)

Çirkin Film Van'da da Protesto Edildi (FOTO)

Hz. Muhammed'e hakaret içeren film Van'da yapılan eylemle protesto edildi.

19 Eylül 2012 Çarşamba 11:13A+A-

Haksöz-Haber

Van'da İslami Kuruluşlar adı altında Sanat Sokağında buluşan Müslümanlar, Hz. Muhammed'e hakaret içeren filme tepki gösterdiler. ABD ve İsrail karşıtı sloganların atıldığı eylemde konuyla ilgili bir basın açıklaması okundu.

Açıklamada, "Müslümanların Masumiyet" adlı hakaret dolu filme karşı İslam dünyasında verilen tepkinin Batı tarafından 'şiddet' unsuru olarak algılanmasının yanlış olduğunun, bu söylem sahiplerinin bizatihi kendilerinin terör devleti olduğunun altı çizildi.

Eylemde Yılmaz Cengiz’in duası ve Halil Kırbaç’ın basın açıklamasını okumasından sonra üzerinden Obama, Rasmussen, Hillary Clinton, Netanyahu ve Terry Jones’un fotoğraflarının bulunduğu tabut yakıldı.

Eylemde; “Jı bu Zaliman Beji Cehennem”, “Annem Babam Sana Feda Olsun Ya Resulullah”, Ey ümmet Uyanma Vakti Gelmedi mi?”, "Büyük Şeytan Amerika”, “Kahrolsun İsrail”, “’Amerikanın Masumiyeti, Irak, Afganistan'dan Belli” vb. yazılı dövizler taşındı.

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto.jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(2).jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(3).jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(4).jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(5).jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(6).jpg

van_muhammede_hakaret_filmi_protesto-(7).jpg
  
Basın Açıklamasının Tam Metni:

Bismillahirrahmanirrahim

(Resûlüm!) Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Ancak, Allah onları ( cezalandırmayı), korkudan gözlerin dışarı fırlayacağı bir güne erteliyor. İbrahim 42.
Emperyalist ülkeler İslam ümmeti üzerindeki kötü emellerini sürdüyor son olarak abd’de yayınlanan İslam düşmanı filmle tekrardan vuku bulmuştur…

“Müslümanların Masumiyeti” adlı filmin yapımcısı ve çağın Kaab b. Eşref’i olan İsrail asıllı Amerikan vatandaşı İslam düşmanı olan yönetmen (Sam Bacile’in), İslam’a hakaret içerikli bu filmle ilişkili olarak Bir Amerikan (Wall Street Journal) gazetesine verdiği demeçte şöyle demektedir: ''İslam kanserdir, Müslümanların da yok edilmesi gerekir. Bu film ile İslam'ın nefret içerikli bir din olduğunu göstereceğim.'' Yönetmenin bu ifadesi ABD ve diğer emperyalist ülkelerin İslam dünyasına yönelik işgal, baskı ve zulümlerini bir yandan hızlandırmak ve yaygınlaştırmak, bir yandan  bunlara meşruiyet zemini oluşturmak amacını gütmektedir. Diğer yandan da bu tür tahrik edici girişimler, Filistin topraklarını işgal etmiş Siyonist İsrail’i rahatlatmak hedefini gütmektedir. İslamiyet'in şiddet yanlısı olarak gösterildiği bu filmde, şiddetin “Hz. Muhammed'in öğretilerinden kaynaklandığı” iddia edilmektedir. İfade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyecek bu film, İslam'a doğrudan bir saldırıdır. Bacile’in ABD'nin Florida eyaletinde Kur'an-ı Kerim yakan rahip Terry Jones'dan da destek aldığını ifade etmesi bu saldırı niyetinin apaçık bir kanıtıdır.

"Şiddet Söyleminde Bulunanlar Terör Devletleridir"

AB, ABD ve NATO’nun İslam coğrafyalarında yürüttüğü işgal ve katliam politikalarıyla 3 milyon Müslümanı öldürdüler, halen Afganistan’da insansız hava araçları ile sivil halkı katlediyorlar. “Müslümanları şiddet kullanmakla itham eden ABD gibi ülkelerin bizatihi terör devleti olduğunu vurgulamak gerekir. Guantanamo’da Ebu Gureyb’te İsrail zindanlarında suçsuz yere gözaltına alınan bacı ve kardeşlerimize alçakça yapılan işkence tecavüz ve katliamlara bilerek sırf Müslümanları tahrik edip aşağılayıp onurlarını kırmak için yayınladığı görüntüler yetmiyormuş gibi şimdide Müslümanlar canlarından daha değerli olan Hz. Muhammed’e (s) hakaret ederek adeta Müslümanların nabzını ölçmeye çalışıyorlar.

İslam Dünyasındaki Tepkilerin Haklılığı

İslama ve Müslümanlara hakaret eden bu çirkin saldırıya İslam dünyasının tepkisiz kalmasını beklemek İslam dünyasına yapılacak yeni bir hakarettir.

Yine diyoruz ki; “İşgalin, sömürünün, baskının, manipülasyonun, kutsala saldırının, hakaretin, nefretin ve her türlü tahrikin olduğu bir yerde şiddet bir sonuçtur ve bunun müsebbibi şiddeti ortaya çıkaran sebepler ve tetikleyenlerdir.” Vicdan sahibi adalet savunucusu tüm insanları ve kesimleri; İslam dünyasına yönelik işgal ve talan projesine hizmet amaçlı söz konusu film ve benzeri manipülasyon araçlarına yönelik duyarlılığa ve tepki vermeye çağırıyoruz!

Şu halde Ey Müslümanlar! İslamın verdiği izzet ve şerefle şahsımıza ve ailemize yapılan bir saldırıya tahammül edemeyip en ağır tepkiyi verirken Alemlere rahmet olarak gönderilen peygamberine yapıldığında neden sessiz kalıyorsunuz.

Müslümanlara yapılan bunca zülme karşı ses çıkarmayıp, Müslümanların haklı olarak gösterdikleri bu tepkilere batılı bir zihinle bakarak müslünmanları terörist gibi gösteren ve yapılan eylemleri birer şiddet ve terör eylemi olarak değerlendiren öncelikle okyanus ötesi olmak üzere bir takım yazarlar ve kendini akil zanneden kişilere de sesleniyoruz ve diyoruz ki Allah’ın şu ayetini hatırlatıyoruz ‘’zalimlere meylederseniz ateş size dokunur’’.

"Hz. Muhammed Alay Konusu Edilemez!"

Hz. Muhammed’e ve Müslümanlara açıkça hakaret eden bir filmin fikir özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceğinin altını bir kez daha çizmek gerekir.  Hz. Muhammed’in ve diğer tüm peygamberlerin alay konusu edilemeyeceğini ifade ediyoruz. İslami değerlere saldıran bu filmi üreten zihniyetin İslam coğrafyasını işgal eden, sömüren, katleden zihniyetle aynı olduğunun altını şiddetle çizmek gerekir.

İslami Kuruluşlar

HABERE YORUM KAT