1. HABERLER

  2. HABER

  3. CHP'li Belediye Suriyelileri İlçeden Kovdu
CHP'li Belediye Suriyelileri İlçeden Kovdu

CHP'li Belediye Suriyelileri İlçeden Kovdu

CHP'li Mudanya Belediyesi, parklarda yatıp kalktıları gerekçesiyle Suriyeli mültecileri ilçe dışına çıkardı.

28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:04A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Esed'in zulmünden kaçarak Bursa'nın Mudanya ilçesine sığınan mültecilere bir darbede CHP'li Belediyeden geldi. Park ve bahçelerde yatmak zorunda kalan Suriyeli aileler Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe dışına çıkartıldı.
 
"Parklarda Yatıyorlardı, Sayıları Artıyordu..."

Belediyenin sitesinde bir mağrifet gibi yapılan açıklamada "Suriyeli sığınmacılar Mudanya'dan gönderildi" şeklinde atılan başlığın altında Suriyeli ailelerin sayısın sürekli arttığı ve parklarda ikamet ettiği gerekçe gösterilerek bu ailelerin kovulduğu büyük bir hizmet olarak lanse edildi. Yapılan açıklamada daha önce bu ailelerin mağduriyetinin giderilmesi için yapılan herhangi bir çalışmadan bahseilmediği dikkat çekti.

Zalimliğe 'Şikayet Var' Kılıfı

Sahil ve parklarda edepsizce tatil yapıyormuş edasınca ele alınan Suriyeli aileler hakkında 'gelişi güzel serdikleri yataklarlarda yatıyorlardı' gibi ifadeler kullanıldı. Ayrıca yeni bitirdiğimiz Ramazan ayında sefalet için yaşamak zorunda kalan bu ailelerin dilendiğinden de yakınılan açıklamada artan şikayetler üzerine bu ailelerin ilçe dışına çıkarılmaya başlandığı belirtildi. İlçe dışına çıkarılan ailelerin akıbetinin ne olacağı ise açıklamada yer almadı. 

İşte o açıklama metni:

"Mudanya ve Güzelyalı Mahallesinde son zamanlarda sayıları sürekli artan, Suriye'deki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeli sığınmacılar Mudanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince ilçe dışına gönderildi.

Özellikle, binlerce insanın huzur turu attıkları Güzelyalı sahili kordon boyunda kimseye aldırış etmeden çoluk çocuk yerlere serdikleri yataklara gelişi güzel olarak yatarak insanları adeta tedirgin ediyorlardı. Suriyeli sığınmacılar ayrıca Güzelyalı mahallesi Kent Meydanı’nda bulunan yeşil alan ve parklarda yatıp kalkıyor vatandaşların verdikleri yemekleri yiyor, verdikleri giyecekleri giyiyorlardı. Suriyeli sığınmacıların sayılarının her geçen gün artması ve küçük yaştaki çocuklarının sokaklarda araçları durdurarak dilenmeye başlaması ve vatandaşların beyanına göre kamuya ait mallara zarar verdikleri belirtilen Suriyeli sığınmacılar konusunda ilçede yoğunlaşan şikayetler Mudanya belediye zabıta müdürlüğünü harekete geçirdi. Belediye Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin denetimleri sonucunda Suriyeli sığınmacıların Mudanya dışına gönderildiği belirtildi. Son iki aydır Mudanya ve Güzelyalı Mahallesi’ni kendilerine mesken tutan Suriyeliler hakkında vatandaşlar, insanların dini ve iyi niyetli duygularını istismar ediyorlardı buda bizleri rahatsız ediyordu, Mudanya Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Suriyelileri şehir dışında çıkarması iyi oldu. Keşke ülkelerinde iç savaş olmasaydı da kendi yurtlarından evlerinden bu kadar uzaklaşmasalardı" dediler. Mudanya Belediye zabıta müdürlüğünün bu yönde ki çalışmalarının aralıksız olarak süreceği belirtiliyor. Aynı görüntülerin Mudanya Belediye sarayı karşısında bulunan İsmet İnönü bulvarında da yaşandığı ve ilçe halkının yoğun şikayetleri karşısında zabıta müdürlüğü ekiplerince Suriyeli sığınmacılar ilçe dışına çıkarılmaya başlandı."

mudanya_belediyesi.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum