1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bergama'da Mursi ve İhvan'a Destek Eylemi
Bergama'da Mursi ve İhvan'a Destek Eylemi

Bergama'da Mursi ve İhvan'a Destek Eylemi

Mısır'da cuntanın verdiği idam kararları Bergama'da da protesto edildi.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 10:08A+A-

Bergama İlim ve Hayırlar Vakfının çağrısıyla Cumhuriyet Meydanında toplanan Bergamalı Müslümanlar Mısır’da zalim Sisi yönetiminin verdiği idam kararlarını protesto etti. Bergama AGD adına İlyas Duman'ın konuşmasından sonra Güven Yakar basın açıklamasını okudu.

“Sisi’nin Yağlı Urganı İhvan’ın Değil Adaletin Boynunda!”, “Benna’nın, Seyyid’in Takipçileri Zulme Boyun Eğmez!”, “ Mısır’da Sisi, Arakan’da Budist Zulmüne Son!”, “İdam Sehpası Yıldıramaz İhvan’ı!” yazılı pankart ve dövizlerin taşındığı eylemde “Defol Sisi Seninleyiz Mursi”, “Üzülme Gevşeme Allah Bizimle” gibi sloganları atıldı.

bergama2.jpg

bergama1.jpg

Basın Açıklaması Metni:

Hz. Musa’yı Firavuna karşı galip kılan Allah'ın adıyla,

Allah ki nice az toplulukları çok topluluklara galip getirmiştir.
 
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

''Müminlerden öyle kimseler vardır ki; Allah'a verdikleri söze sadık kaldılar ve şehid oldular. Bir kısmı şehid olmayı bekliyor. Onlar hiçbir şekilde sözlerini değiştirmediler.

''Selam olsun zalim rejimler karşısında susmayı akıllarına bile getirmeyen yiğitlere...'' Selam olsun Şeyh Ahmet Yasine, Abbas Musawiye, Ömer Muhtara, İskilipli Atıf Hocaya.

Selam olsun Şeyh Saide, Halid İslambuliye, Şehid Esmaya...

Selam Olsun Metin Yüksele, Yasin Börüye, Furkan Doğana, Mavi Marmaraya...

Selam olsun ÇEÇENİSTANA, Filistine ve hergün ümmetin çorak topraklarını şehid kanıyla sulayan Suriyelilere.

Selam olsun Rabia meydanında darbeci diktatörlere direnerek şehid olan kardeşlerimize... Rabbimizin Ahzab Suresinin 23. ayetinde belirtiği gibi, müminlerden bir kısmı Rablerine verdikleri sözü tuttular. Muhammed Mursi gibi Muhammed Bedii gibi Yusuf el Kardavi gibi yiğitler de sözlerini asla değiştirmeden şehid olmayı bekliyorlar.

Bilindiği gibi 3 Temmuz 2013 tarihinde, Mısır tarihinin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı olan Muhammed Mursiye karşı askeri bir darbe geliştirmiş ve darbeci Sisinin talimatlarıyla bir yandan kolluk kuvvetlerinin saldırıları bir taraftan baltacıların saldırılarıyla yüzlerce müslüman şehid edilmişti.

Darbeciler istediklerini elde ettikten sonra, Ümmetin yüz akı olan ihvan-i Müslimin cemaatine yönelik baskılar ve şiddet artmış , herhangi bir şekilde şiddete bulaşmamış olan cemaat üyeleri terörist ilan edilmiş ve ihvanın tüm faaliyetlerine yasaklamalar getirilmişti.

Tüm dünyanın gözleri önünde kanlı darbeyi gerçekleştiren alçak diktatörler, düzmece mahkemeleri marifetiyle kendilerini aklamış ve kardeşlerimize olan baskıyı her geçen gün arttırmışlardı. Yakın süreçte Muhammed Mursi hakkında 20 yıl hapis cezası veren mahkemenin tasması biraz daha sıkılmış olacak ki bu cezanın üzerinden çok geçmeden Mursi hakkında idam kararı veriyor. Buda yetmiyor Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf El Kardavi de idam listesine ekleniyor.

Alçak darbeci Sisi, onun emrinde olanlar ve Sisi kuklasını parmaklarında oynatanlar ölümle bizleri korkutabileceğini sanıyorsalar yanılıyorlar. Bu yanılgının en büyük şahidi de tarihtir.

Tarih İbrahimlerin nemrudlara, Musaların firavunlara had bildirme sahneleriyle doludur.

Cemil Meriç in değimiyle Olimpos Dağının çocukları, Hira dağının evlatlarını asla kabullenmeyecektir. Fakat Biz İnanıyoruz ki; Musanın çocukları Firavunların çocuklarına daima galip geleceklerdir. Bu vesileyle; darbeci alçak Sisiyi, onun oyuncağı haline gelmiş mısır mahkemelerini ve Mısır'da olup bitenlere gözünü-kulağını tıkayan bütün uluslararası güçleri lanetliyor , bu kutlu yürüyüşte başta ihvan-i Müslimin olmak üzere direnen mısır halkı ile birlikte olduğumuzu ilan ediyoruz. Hiçbir şekilde şüphemiz olmadan inanıyoruz ki; şu istikbal inkilabatı içinde en gür seda İslamın olacaktır.

BERGAMA İLİM VE HAYIRLAR VAKFI

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum