1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bayburtlu Müslüman Öğrencilerden Suriye Eylemi
Bayburtlu Müslüman Öğrencilerden Suriye Eylemi

Bayburtlu Müslüman Öğrencilerden Suriye Eylemi

Suriye İntifadasının 3.Yılında Bayburtlu Müslüman Öğrenciler tarafından Bayburt Üniversitesi Kampüsünde basın açıklaması yapıldı.

15 Mart 2013 Cuma 19:32A+A-

Suriyeli intifadasının dünü, bugünü ile alakalı açıklamalar yapan Bayburt Üniversitesi Öğrencilerinden Muhammed Sıddık Yıldırım, şehitlerimize vefa borcumuzu göstermek için burada olduğumuzu, şuan Suriye’de intifada boyunca şehit düşen Müslümanların sayısının tüm Bayburt’un nüfusu kadar olduğunu söyleyip duyarsızlıktan yakınarak Suriyeli kardeşlerimizi ve şehitlerimizi selamladı.

Basın Açıklaması sırasında grup, sık sık tekbir getirerek Suriye İntifadasının sembolleşmiş sloganı olan ‘Ya Allah Menna Gayrek Ya Allah’ ve ‘Lebbeyk Lebbeyke Ya Allah’ sloganı attılar.

Aşağıda Tam metni olan Açıklamada Muhammed Sıddık Yıldırım, Her şey çok açık! Bir tarafta gözünü kan bürümüş zalim bir katliam çetesi, bunun karşısında ise zulme ve zorbalığa karşı ‘Allahu Ekber, Lebbeyke ya Allah’ haykırışlarıyla ayağa kalkan bir halk var. Bu Suriyeli kardeşlerimiz Cuma namazlarında örgütleniyor ve “Allah’ım senden başka kimsemiz yok!” diye haykırarak meydanları doldurmaya devam ediyor. Tam iki yıldır bu cinayet şebekesinin tüm vahşiliklerine ve uluslararası kuruluşların ve güçlerin umursamazlığına karşı Suriye halkı izzetle direniyor. Baas rejiminin ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçuna karşı tüm insanlığa özgürlük ve adalet için mücadelenin ve Mü’min vakarıyla direnişin somut bir örneğini sunuyor.

Vahşi saldırılara, kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan bu halk acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyor. “Allahu Ekber” feryadıyla katil Baasçı çetenin tanklarının, bombalarının, üzerine yürüyen bu halk özgürlüğü için savaşmayı sürdürerek tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Esaret zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgürleşen, izzetli Suriye halkına bir kere daha selam olsun!’dedi.

Basın Açıklaması dua ile sona erdi.

Haksöz-Haber

bayburt9.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Üçüncü Yılında Suriye Direnişi’ni Selamlıyoruz!

Üçüncü yılına giren Suriye İntifadası Baas rejiminin  “katliam politikası” na karşı direnmeye devam ediyor. 15 Mart 2011’de başlayan halk ayaklanması, insani taleplerle ve barışçı gösterilerle ortaya çıkmıştı. Ancak bu 6 aylık süreçte rejimin taleplere kayıtsız kalması ve şiddetle karşılık vermesi üzerine intifadanın seyri değişmiş ve silahlı direnişin zemini oluşmuştur. Esed diktasının uyguladığı katliam ve zulümlere dayanamayan halkın örgütlenişi bir nefs-i müdafaa olup büyük bir direniş örnekliği çerçevesinde ikinci yılını doldurmuştur. Suriye’de her türlü baskıya, katliama ve sınırı olmayan bir işkence şebekesine karşı, açlığa, yokluğa, tüm imkânsızlıklara rağmen fedakârca, destansı bir direniş sürdürülmektedir.

Rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar yaklaşık 70.000 insanın can verdiği Suriye’de kitlesel tutuklamalar ve kayıplara ek olarak 2 Milyona yakın insan, işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmiş durumda. Ürdün, Lübnan ve Türkiye sınırına kaçabilen bu sığınmacılar buralarda türlü zorluklarla hayatlarını sürdürmeye çabalıyorlar. Ayrıca bu süreçte 137 bin insan yaralandı, 230 binden fazla insan tutuklandı ve 80 binden fazla insandan haber alınamıyor. Suriye’de yaşanan insanlık dramını tüm dünya boş gözlerle seyrederken, Baas çetesi her geçen gün katliamın boyutunu artırıyor.

Her şey çok açık! Bir tarafta gözünü kan bürümüş zalim bir katliam çetesi, bunun karşısında ise zulme ve zorbalığa karşı ‘Allahu Ekber, Lebbeyke ya Allah’ haykırışlarıyla ayağa kalkan bir halk var. Bu Suriyeli kardeşlerimiz Cuma namazlarında örgütleniyor ve “Allah’ım senden başka kimsemiz yok!” diye haykırarak meydanları doldurmaya devam ediyor. Tam iki yıldır bu cinayet şebekesinin tüm vahşiliklerine ve uluslararası kuruluşların ve güçlerin umursamazlığına karşı Suriye halkı izzetle direniyor. Baas rejiminin ve işbirlikçilerinin işlediği insanlık suçuna karşı tüm insanlığa özgürlük ve adalet için mücadelenin ve Mü’min vakarıyla direnişin somut bir örneğini sunuyor.

 Vahşi saldırılara, kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan bu halk acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyor. “Allahu Ekber” feryadıyla katil Baasçı çetenin tanklarının, bombalarının, üzerine yürüyen bu halk özgürlüğü için savaşmayı sürdürerek tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Esaret zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgürleşen, izzetli Suriye halkına bir kere daha selam olsun!

Zihninde sürekli komplo teorileri dönen, bir şey yapmamakla kalmayıp söylemleriyle zulme kılıf arayanlar, vakayı hakkaniyetle değerlendirme seviyesini kaybedenler kısacası, Suriye’ye baktığında sadece uluslararası hesaplar görenler, stratejik çıkarımlardan kurtulamayıp zulme teşni çalanlar, açık bir şekilde Suriye’de akan bu kana, katliama, zulme yorumlarıyla ortak olmuşlardır.

Biz Müslümanlar biliyoruz ki yeryüzünde hiçbir strateji, henüz ağzı süt kokan bebeklerin ölümünü meşrulaştıramaz. Dünyada hiçbir reel-politik veyahut mezhebi maslahat, daha on beş yaşındaki gencecik fidanların gözlerini oyup, uzuvlarını keserek annelerinin önüne paçavra gibi atmayı anlaşılır kılamaz! Ve unutmamalıyız ki bir yerlerde insanlar haksız yere ve zalimce öldürülüyor ve biz buna bigâne kalıyorsak adalet algımız ile birlikte kıblemiz de değişmiş demektir.

Bugün Bayburt Üniversitesi öğrencileri olarak burada toplanmamızın sebebi özgürlük ve adalet için sokaklara dökülen bu halkın esaretten kurtulma mücadelesinin yanında olduğumuzu bildirmektir. Katil Baas diktatörlüğüne karşı devam eden bu onurlu, izzetli direnişi üçüncü yılında selamlamak için toplanmış bulunuyoruz.

Bizler “Allahım senden başka kimsemiz yok” diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne de emperyalist güçlerin keyfine terk edemeyiz! Biz Müslümanlar “Rabbimiz, bu zalim güruha karşı bize katından bir yardımcı gönder” diye yalvaran mazlum kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden geleni ortaya koymak ve Müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellefiz.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum