1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn'de Şii El-Vifak'la Görüşen Amerikalı
Bahreyn'de Şii El-Vifak'la Görüşen Amerikalı

Bahreyn'de Şii El-Vifak'la Görüşen Amerikalı

Bahreyn'in 'iç işlerine açık şekilde karıştığı' için istenmeyen kişi ilan ettiği ABD'li müsteşar Malinowski'nin hala bu ülkede bulunduğu açıklandı.

08 Temmuz 2014 Salı 04:33A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Bahreyn'in "iç işlerine açık şekilde karıştığı" için Krallık tarafından istenmeyen kişi ilan edilen Demokrasi, İnsan Hakları ve İşgücünden Sorumlu ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Tom Malinowski'nin hala bulunduğunu ve ziyaretini tamamlamadığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, günlük basın brifinginde, konuyla ilgili soru üzerine, "Müsteşar Malinowski Bahreyn'de. Bahreyn'de kalıyor ve bugün hala Bahreyn'de" ifadesini kullandı.

Malinowski'nin Bahreyn ile ABD'nin ikili ilişkilerini güçlendirmek ve Kral Şeyh Hamad bin İsa el-Halife'nin reformlarını desteklemek için bu ülkede bulunduğunu anlatan Psaki, "Bu ziyaret henüz tamamlanmadı. O hala sahada bulunuyor ve biz hükümet yetkilileriyle yakın temas halindeyiz" dedi.

Bahreyn'de milletvekilleri geçen yıl da hükümetlerinden, ABD büyükelçisinin Bahreyn'in iç işlerine karışmasını ve hükümet aleyhindeki kişilerle görüşmesini engellemesi çağrısında bulunmuştu.

Bahreyn'de 14 Şubat 2011'den bu yana, anayasal monarşi ve seçilmiş hükümet talebiyle Vifak Cemiyeti'nin başını çektiği muhalif gösteriler düzenleniyor.

Muhalifler ülkeyi 200 yıldan uzun süredir yöneten Sünni El Halife ailesinin reform adı altında attığı adımları 'makyaj' olarak nitelendiriyor ve yetersiz buluyor.

Bahreyn’de nüfusun yüzde 70’ini oluşturan Şiiler siyasette eşit temsil edilmediklerini ve üst düzey devlet görevlisi olarak çalışamadıklarını belirtiyor. 

Kaynak: Al Jazeera ve Anadolu Ajansı

 

HABERE YORUM KAT