1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BAHREYN

  4. Bahreyn: İran’ın Maslahatgüzarı İstenilmeyen Kişi
Bahreyn: İran’ın Maslahatgüzarı İstenilmeyen Kişi

Bahreyn: İran’ın Maslahatgüzarı İstenilmeyen Kişi

Bahreyn, operasyon düzenlediği "terör hücreleri"nin İran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiğini ve bu nedenle İran’ın maslahatgüzarını ‘istenilmeyen kişi' ilan ettiğini açıkladı.

02 Ekim 2015 Cuma 12:59A+A-

Bahreyn Enformasyon Bakanı İsa Bin Abdürrahman Hamadi, ülkesinin güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonlarda baskın yapılan "terör hücreleri"nin İran’dan destek ve talimat aldığını tespit ettiklerini söyledi. Al Jazeera’ye konuşan Hamadi, Bahreyn’in İran’daki elçisi Raşid Dosari’yi geri çağırdığını ve Başkent Manama’daki İran Maslahatgüzarı Muhammet Rıza Babai'yi ‘istenilmeyen kişi’ ilan ettiklerini söyledi ve ülkeyi terketmesi için 72 saat süre verdi.

Bahreyn güvenlik güçlerinin Çarşamba günü bir yer altı deposuna baskın düzenlediğini belirten Hamadi ele geçirilen patlayıcıların İran yapımı olduğunu söyledi. Bahreyn hükümeti, İran maslahatgüzarı ile ilgili alınan kararın gerekçesinde “İran’ın daha önce de tekrarlanan uluslararası kanunları açık ihlali nedeni ile...” ifadesini kullandı.

Şii nüfusun yoğunlukta olduğu Bahreyn'deki Sünni yönetim, İran'ı 2011'de başlayan ayaklanmaya destek vermekle suçluyor ve ülkede "terörü" desteklediğini öne sürüyor.

bahreyn-iran-main.jpg

bahreyn-patlayicilar.jpg

bahreyn.jpg

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT