1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Avrupa Medyasında İtalya'da Çöken Köprü Tartışması
Avrupa Medyasında İtalya'da Çöken Köprü Tartışması

Avrupa Medyasında İtalya'da Çöken Köprü Tartışması

Avrupa medyası İtalya’daki köprünün çökmesinin kimin suçu olduğunu tartışılıyor:

16 Ağustos 2018 Perşembe 18:05A+A-

Eurotopics sitesinin yaptığı derleme: 

Cenova'daki otoyol köprüsünün çökmesinin ardından İtalya'daki siyasi tartışmalara karşılıklı suçlamalar damgasını vuruyor. Ekonomi Bakanı Di Maio, Autostrade şirketini sorumlu tutarken, İçişleri Bakanı Salvini AB'nin bütçe açığı ile ilgili kurallarının, ülkede güvenliği engellediğini ileri sürdü. Yorumcular ithamları yakından inceliyor.

THE DAILY TELEGRAPH (İNGİLTERE)

İtalya Avronun esiri

The Daily Telegraph'a göre İtalya, Avro Bölgesi üyesi olmanın ve yüksek borç yükünün ceremesini ödüyor:

“İtalya'da, özellikle de Roma'nın güneyinde arada sırada gaz sızıntısı yüzünden evlerin havaya uçması ne kadar normalse, İtalya'nın çökmüş alt yapısının insan hayatına mal olması da o kadar normal. ... Bu altyapıyı modernleştirmek için borç alınacak milyonlara ihtiyaç var. Ama İtalya Avronun esiri olmuş durumda ve kamu borçları, GSYİH'nın yüzde 132'sine kadar yükselmiş durumda. Lider ülkelerin borçları sıralamasında İtalya, dünyada dördüncü sırada yer alıyor. Kamu borçlarının sırf yıllık faizi bile 80 milyar Avro tutuyor.”

444.HU (MACARİSTAN)

Başarısız devletin günah keçisi

İçişleri Bakanı Matteo Salvini'nin köprünün çöküşünden AB'nin dayattığı tasarruf önlemlerini sorumlu tutması saçma, diyor 444.hu:

“İtalya tam da şu sıralar, altyapı sistemlerini geliştirebilmesi için AB'den on milyar Avro harcama izni almıştı. Hatta bu yatırımların ne kadar önemli olduğuna vurgu yapılmıştı. Cenova'da da Morandi Köprüsü konusu uzun süredir gündemde. Altyapı projelerine para ayrılmasına en çok karşı çıkan ise Beş Yıldız Hareketi olageldi. ... Hangi görüşten olursa olsunlar, İtalya'nın siyasetçiler sınıfı kendi siyasi başarısızlığından hep başkalarını, bazen göçmenleri, bazen AB'yi bazense Avroyu sorumlu tutmaktan vazgeçmeli.”

DE MORGEN (BELÇİKA)

Matem de suistimal edilir mi?

De Morgen'a göre Salvini'nin ithamları terbiyesizliğin dik alası:

“Daha ölenler bile teşhis edilemeden Salvini suçluyu buldu. Suçlu elbette Avrupa, başka kim olacaktı ki? Böylesine bir matem anını kendi küçük siyasi savaşı için suistimal etmek için ne kadar küçük kafalı bir insan, bir insan müsveddesi olmak gerekiyor? Salvini'nin açıklaması gülünç, basite indirgemeci ve tek hedef, seçmenlerin gözüne girmek. Gerçtekten de yerden bitme aşırı sağcı popülizm bir kez daha İtalya'yı ele geçirdi. Daha önce de yazmıştık, yine tekrarlayacağız: Matteo Salvini, aşırı sağcı güruhun, hükümet yemininin ardından da aşırı sağcı bir güruh olarak kaldığını kanıtlamış oldu.”

24 CHASA (BULGARİSTAN)

Otoyollar yeniden kamulaştırılsın

24 Chasa, İtalya'nın altyapısını kamulaştırması gerektiğini düşünenlerden:

“İtalyanlar Avrupa'nın en çok otoyol ücreti ödeyenleri arasında. Roma'dan Floransa'ya uzanan 250 kilometrelik otoyolun ücreti 18 Avro. Bu para doğrudan Benetton ailesinin cebine giriyor. Başbakan Yardımcısı Luigi Di Maio'ya göre bu aile milyarlar kazanıyor ve Lüksemburg'ta çok az vergi ödüyor. ... Sorunun bir çözüm yolu, otoyolların işletmesini tekrar devlete bırakmak ve İtalya'daki altyapıyı yeniden güvenli hale getirmek için bir Marshall planı geliştirmek olacaktır. Bu altyapının büyük kısmı 1960'lı ve 1970'li yıllarda inşa edildi. ... Ancak o güne kadar İtalya'da bir köprünün üzerinden geçeceğiniz zaman üç kez ıstavroz çıkarmakta fayda var.”

HABERE YORUM KAT