1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zorbalığa, Zulme Dayalı Bu Dünya Düzeni Değişmeli!
Zorbalığa, Zulme Dayalı Bu Dünya Düzeni Değişmeli!

Zorbalığa, Zulme Dayalı Bu Dünya Düzeni Değişmeli!

Selahattin E. Çakırgil, yeni yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Dünya 5’ten büyüktür” sözünü değerlendiriyor.

22 Eylül 2016 Perşembe 16:39A+A-

Çakırgil’in yazısı şöyle:

Zorbalığa, Zulme Dayalı Bu Dünya Düzeni Değişmeli!

‘Atom Bombası’nı kullanan bir anlayış, medenî bir dünyaya aid değildir.’  demişti bir fransız mütefekkiri;  Ağustos 1945’de, ‘atom bombası’nın kullanılmasından sonra..

Şimdi, üzerinden 71 sene geçtiği ve bir masal gibi anlaşıldığı için, beşer tarihindeki o en büyük barbarlığı yeni nesillerin anlaması zor.. O faciayı görenlerin büyük kısmı da hayattan çekildiler; o dönemde çocuk yaşta olanlar ise, o faciayı bir kâbus gibi bile hatırlamıyorlar.

Ama, daha da önemlisi, o korkunç güç denemesi üzerine kurulu dünya düzeni..

Tayyib Erdoğan’ın son yıllarda iç ve dış siyaset platformlarında devamlı vurguladığı ve son BM toplantısında da,  ‘Dünyayı 5 ülkenin iki dudağı arasından çıkan söze mahkûm edemezsiniz.. Birleşmiş Milletler’in reforme edilmesi gerekir..’  açıklamasıyla tekrarladığı, ‘Dünya 5’ten büyüktür..’  sözü ile, o dünya düzeni anlatılmak isteniyor; çoğu kimse bunun ne demek olduğunu bilmese de..

*

Halbuki, işte bu Birleşmiş Milletler ve onun üzerine bir gulyabanî gibi abanmış olan 5 devletin tahakkümü, o ‘atom bombasının kullanılmasıyla sona eren 2. Dünya Savaşı sonrasında bütün dünyaya zorla giydirilen bir deli gömleği  idi..

Yazının Devamı >>>