1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ziya Selçuk Düşük Puanın Sebebinin Güvenlik Soruşturması Olduğunu İtiraf Etti
Ziya Selçuk Düşük Puanın Sebebinin Güvenlik Soruşturması Olduğunu İtiraf Etti

Ziya Selçuk Düşük Puanın Sebebinin Güvenlik Soruşturması Olduğunu İtiraf Etti

Öğretmen adaylarının mülakat öncesi yapılan güvenlik soruşturmaları ile sözlü sınavda baraj altı bırakılmasına ilişkin başlayan tartışmalara ilişkin Selçuk, düşük puanın sebebinin güvenlik soruşturması olduğunu itiraf etti.

08 Şubat 2019 Cuma 12:24A+A-

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda önceki gün milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Vekillerin öğretmen atama süreçleri, sözleşmeli öğretmenlik konusundaki eleştirilerini de dinleyen Selçuk, bakanlık çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Cumhuriyet'te yer alan habere göre, Komisyon üyeleri, öğretmen atamaları öncesinde KPSS'den 95 alan adaylara mülakatta 50 verilerek elendikleri ve kendilerine bu konuda çok sayıda şikayet geldiğini Selçuk'a aktardı.

Öğretmen adaylarının mülakat öncesi yapılan güvenlik soruşturmaları ile sözlü sınavda baraj altı bırakılmasına ilişkin başlayan tartışmalara ilişkin Selçuk, "Eğer suçun şahsiliğine yönelik olmak kaydıyla bir kişiyle ilgili bir resmi doküman varsa, bu kişinin KPSS'si ikincil vaziyette kalıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum