1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Zeytinburnu’nda Grup Yürüyüş Konseri
Zeytinburnu’nda Grup Yürüyüş Konseri

Zeytinburnu’nda Grup Yürüyüş Konseri

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi bugün Grup Yürüyüş’ü ağırlayacak. 19.30’da başlayacak konser herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak.

22 Kasım 2013 Cuma 00:08A+A-

HAKSÖZ-HABER

Zeytinburnu Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri devam ediyor.

22 Kasım Cuma akşamı (bugün) Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi Grup Yürüyüş’ü ağırlayacak. 19.30’da başlayacak konser herkesin katılımına açık ve ücretsiz olacak.

2004’ten bu yana çalışmalarını sürdüren Grup Yürüyüş, 2005 yılının sonunda Umuda Yürüyüş adlı ilk albümünü yayınladı. 2009’da Adanış Günü adlı ikinci albümünü yayınlayan grubun üçüncü albümü ise geçtiğimiz aylarda Hurriyya adıyla çıktı.

Henüz 28 Şubat darbesinin etkilerinin yoğun hissedildiği dönemlerde yapılan başörtüsü eylemleri ve Türkiye’de yaşanan diğer sosyal-siyasal sorunlara ilişkin etkinliklerde konserler veren Grup Yürüyüş, yanı sıra Filistin, Irak ve yakın dönemde Suriye, Mısır gibi ülkelerde yaşanan acılara ve direnişlere de şarkılarıyla tanıklık ediyor.

Duyarlılık çağrılarının yapıldığı dayanışma etkinliklerine sıklıkla katılan grup, sanatın mücadelenin içerisinde şekillenmesi gerektiğini düşünüyor. Bu doğrultuda verdiği konserlerde gerek ülkenin gerekse İslam coğrafyasının gündemini de sahneye taşıyor.

Grup Yürüyüş, 22 Kasım Cuma akşamı 19.30’da Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezinde vereceği konserde de benzer bir performans sergileyerek acılarımıza, umutlarımıza ve direnişlerimize şarkılar söyleyecek. 

NASIL GİDİLİR?

Zeytinburnu seferi yapan 93 (Eminönü), 93T (Taksim), 93M (Mecidiyeköy), 93C (Beyazıt) numaralı otobüslerle merkeze ulaşabilirsiniz. İneceğiniz istasyon: Zeytinburnu Kaymakamlık

(Zeytinburnu Kaymakamlığının yanında)

afis-zeytinburnu-belediyesi-grup-yuruyus.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum