1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal Tutuklandı
Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal Tutuklandı

Zeynel Abidin Yavuz ve Osman Hayal Tutuklandı

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yeniden yargılandığı davada yakalanan Zeynel Abidin Yavuz ile Osman Hayal tutuklandı.

07 Ocak 2014 Salı 19:20A+A-

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 18 sanığın yeniden yargılandığı İstanbul'daki dava kapsamında Trabzon'da yakalanan davanın sanıklarından olan Yasin Hayal'in kardeşi Osman Hayal ve Zeynel Abidin Yavuz tutuklandı.

Dink'in öldürülmesiyle ilgili İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince verilen kararın Yargıtayca kısmen bozulması sonrası 18 sanığın yeniden yargılandığı davada, haklarında duruşmaya gelmedikleri ve bozma ilamına ilişkin beyanlarının alınması amacıyla yakalama kararı çıkarılmasının ardından Trabzon merkeze bağlı Pelitli beldesinde yakalanan tutuksuz sanıklardan Osman Hayal ile Zeynel Abidin Yavuz, Trabzon Adliyesi'ne getirildi.

Savcılıktaki işlemleri sonrası nöbetçi mahkemeye sevk edilen Hayal ve Yavuz tutuklandı. Bu kişilerden Osman Hayal daha sonra cezaevine götürülmek üzere polislerce bir otomobille, Zeynel Abidin Yavuz da jandarma ekiplerince bir minibüse konuldu.

Osman Hayal'in polis otomobiline bindirilmesi sonrası söz konusu aracın yanına gelen babası Bahattin Hayal, "Ben babasıyım, oğluma para vermek istiyorum" dedi. Otomobilin camını açarak Bahattin Hayal ile konuşan polisler, baba Hayal'in oğluna para vermesine izin vermedi. 

Bahçecik'teki Trabzon E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürülen Zeynel Abidin Yavuz ile Osman Hayal'in, daha sonra, davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince ifadelerinin alınması amacıyla İstanbul'a götürülebilecekleri belirtildi.

AA

HABERE YORUM KAT