1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zamları protesto ettiği için vatandaşı gözaltına almak olacak şey mi?
Zamları protesto ettiği için vatandaşı gözaltına almak olacak şey mi?

Zamları protesto ettiği için vatandaşı gözaltına almak olacak şey mi?

Nurettin Koç, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde zamları protesto ettiği için gözaltına alındı!

06 Ağustos 2023 Pazar 13:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'nin içerisinden geçtiği ekonomik darboğaz insanları zorluyor. Tüm dünyayı etkisi altına alan enflasyon rüzgarı Türkiye gibi ülkeleri ise haliyle daha fazla etkiliyor. Vaziyet böyle olunca insanların zorlaşan şartlara tepkileri de yükseliyor. 

Tekstil işçisi Nurettin Koç bu sabah Beyoğlu’nda bulunan AK Parti İl Başkanlığı’na yakın bir parkta zamlara ilişkin elinde tuttuğu protesto dövizleri sebebiyle polis tarafından gözaltına alınıp Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Nurettin Koç tek başına yaptığı bu sessiz protesto eyleminde “Zam Zamdır, Güncelleme Değildir”,  “İç Güçler Sebep, Enflasyon Sonuçtur” ve “Kamuda Tasarruf Ne Zaman?” yazılı afişler elinde olduğu halde parktaki bir bankta oturuyordu. Koç’un protestosunda hukuka ve kanuna aykırı hiç bir söz ve fiil olmadığı halde üstelik 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalif hiç bir unsur olmamasına rağmen tamamen keyfi bir şekilde gözaltına alındı.

Zamlardan şikayetçi olmak, zamları protesto etmek veya ekonomideki tutarsız ve haksız politikalara eleştiri yöneltmek ne zaman ve hangi kanunla suç durumuna getirildi? Herhangi bir şiddet girişiminde bulunmayan Koç'un hangi gerekçelerle gözaltına alındığı bilinmiyor. 

Türkiye'de gösteri ve yürüyüş düzenlemek anayasal bir hak. Şiddet, hakaret olmadıktan sonra bir kimseyi artan enflasyon ve zamları eleştirdiği için gözaltına almak olacak iş midir? AK Parti insanların doğal tepkilerine bu kadar sert karşılık verirse ilerleyen günlerde çok daha fazla tepkiyle karşılaşacaktır!

HABERE YORUM KAT

11 Yorum