1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zalimlerin heykellerinin yıkılıp yerine Kur’an temsilinin yerleştirildiği ülke!
Zalimlerin heykellerinin yıkılıp yerine Kur’an temsilinin yerleştirildiği ülke!

Zalimlerin heykellerinin yıkılıp yerine Kur’an temsilinin yerleştirildiği ülke!

Afganistan’ın Bamyan ilinde bulunan Şii Özbek lider Abdul Ali Mezari'nin heykeli kaldırılarak yerine Kur’an-ı Kerim temsili konuldu!

12 Kasım 2021 Cuma 19:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Afganistan’da 1990’lardaki iç savaşta İran tarafından desteklenen farklı grupları tek bir çatı altında birleştiren Şii Özbek lider Abdul Ali Mezari destekçilerinin gözünde bir efsane. Böyle olduğu için olsa gerek ölümünün ardından Bamyan iline heykeli dikilmiş!

Heykel dikmek kimlerin adetidir okurlarımız bunu gayet iyi biliyor. İran “İslam” Cumhuriyeti tarafından desteklenen bir savaş ağasının heykellerle anılması da ibretlik olmuş gerçekten!

Mepanews’in konu hakkında hazırladığı haberde aktardığına göre iç savaş sırasında Abdul Ali Mezari’nin en büyük “şöhreti” Sünni Peştunları kaçırıp esir etmesiyle oluşuyor. Birçok Sünni Peştun sivilin bu şekilde hayatını kaybettiği de aktarılan bilgiler arasında. İlerleyen yıllarda Mezari de kaçırma ve esir etme olaylarını kabullenmek zorunda kalıyor.

Mezari’nin 1995 senesindeki ölümü hakkında hala şaibeler var. Taliban tarafından öldürüldüğü iddia edildiyse de bu kanıtlamadı. ABD işgalinin bitmesiyle Taliban’ın tekrar iktidara gelmesi sonrasında Afganistan’da önemli bazı konularda değişimler yaşanıyor!

Bamyan’da bulunan Abdul Ali Mezari heykeli kaldırılarak yerine Kur’an-ı Kerim’in temsili yerleştirildi. Hakkında adam kaçırma, işkence ve cinayet iddiaları olan bir insanın heykelinin kaldırılarak yerine onun temsil ettiği şeylerin tam tersini temsil eden bir şey konuluyor! Rüya gibi değil mi?

abdulalimezari.jpgabdulalimezari.jpg

HABERE YORUM KAT

8 Yorum