1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Yüzlerce insanın İslam’a girmesine vesile olan Hollandalı Yakup
Yüzlerce insanın İslam’a girmesine vesile olan Hollandalı Yakup

Yüzlerce insanın İslam’a girmesine vesile olan Hollandalı Yakup

​​​​​​​Müslüman olmadan önce Jack Van Blom ismini kullanan, İslam’a girdikten sonra ismini Yakup olarak değiştiren Hollandalı mühtedi kardeşimiz insanın içine ferahlık veren örnek bir Müslüman…

25 Şubat 2022 Cuma 19:28A+A-

İnanın şu hayatta en mutlu olduğum şeylerden biri de akıllı, gayretli, İslam’ın ve insanlığın hayrına güzel işler yapan, hayatıyla çevresindekileri kendine hayran bırakan bir Müslüman’la karşılaşmak. Geçtiğimiz günlerde Hollanda’ya yaptığım yolculuk esnasında yine böyle bir Müslümanla tanışma imkânı buldum. Müslüman olmadan önce Jack Van Blom ismini kullanan, İslam’a girdikten sonra ismini Yakup olarak değiştiren Hollandalı mühtedi kardeşimiz insanın içine ferahlık veren örnek bir Müslüman… Eşi Stefania Danopoulos Hanımefendi’yle yüzlerce insanın İslam’a girdiği İtidal Mescidi’nin kurucusu olan Yakup’la İslam’a giriş hikâyesi veİtidal Mescidi üzerine beğenerek okuyacağınızı düşündüğüm bir röportaj gerçekleştirdik. İlginine sunuyorum.

Bize öncelikle kendinizi tanıtabilir misiniz? Nerede doğdunuz, Müslüman olmadan önce neye inanıyordunuz, nasıl bir hayatınız vardı?

Rotterdam şehrinin güney kesiminde doğdum. Burası daha çok işçi ailelerin yaşadıkları birbölgeydi. Dedem ve babaannem dindar insanlardı. Protestan Kilise’ye bağlı bir yardım kuruluşu aracılığıyla yoksullara, zor durumda olanlara yönelik yardım çalışmaları yapıyorlardı. Onların etkisiyle ben de pazar ayinlerini kaçırmazdım. Kendimi bir Hristiyan olarakgörür ve çocukken Protestan Kilise’nin fakir ve yoksullara yönelik yardım çalışmalarına katılırdım. 15 yaşıma kadar dindar bir Hristiyan olarak yaşadım. Güçlü bir inanca sahiptim. Fakat 15 yaşımdan sonra Hristiyanlığa karşı içimde şüpheler oluşmaya başladı.

Yazının Devamı >>>