1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Yunanistan'ın Avro Bölgesinde Kalması İçin Uğraşıyoruz"
"Yunanistan'ın Avro Bölgesinde Kalması İçin Uğraşıyoruz"

"Yunanistan'ın Avro Bölgesinde Kalması İçin Uğraşıyoruz"

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert: Sahip olduğumuz bütün siyasi araçlarımızla Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalabilmesine uğraşıyoruz.

15 Haziran 2015 Pazartesi 16:15A+A-

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Alman Hükümetinin Yunanistan ile anlaşma sağlanamamasından sonra duruşunun değişmediğini belirterek, "Sahip olduğumuz bütün siyasi araçlarımızla Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalabilmesine uğraşıyoruz" dedi.

Seibert, Berlin'deki Federal Basın Merkezi'nde gazetecilerin Yunanistan ile yürütülen müzakerelere ilişkin sorularını cevapladı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de Yunanistan konusunda duruşunun değişmediğinin altını çizen Seibert, Yunanistan'nın AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF'den oluşan üç enstitünün devam eden programla ilgili yapmış oldukları değerlendirmeler konusunda anlaşması gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ın yapılması zorunlu mali ve yapısal şartları yerine getirmesinin gerektiğini belirten Seibert, "Sahip olduğumuz bütün siyasi araçlarımızla Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalabilmesine uğraşıyoruz" dedi.

- Top Yunanistan'ın tarafında

Almanya Maliye Bakanlığı Sözcüsü Martin Jaeger de amaçlarının "Yunanistan'ın Avro bölgesinde kalması" olduğunun altını çizerek, 18 Haziran Perşembe günkü Avro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısına anlaşmaya varılması için uğraştıklarını belirtti.

"Top artık Yunanistan'ın tarafında" ifadesini kullanan Jaeger, "Yunanistan'a verilen bir zaman var mı?" sorusu üzerine, "Zaman çok daraldı. Fakat 18 Haziran'da düzenlenecek Maliye Bakanları toplantısında bakanların bir çözüm bulup bulamayacaklarını göreceğiz." diye konuştu.

Mevcut mali programda kalan 7,2 milyar avroluk kredinin serbest bırakılması için Yunanistan'ın haziran sonuna kadar kreditörlerle anlaşması gerekiyor. Aksi halde Yunanistan, gelecek haftalar ve aylarda IMF geri ödemesi başta olmak üzere borç yükümlülüklerini yerine getiremeyebilecek.

(AA)

HABERE YORUM KAT