1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yunanistan'da Eczacılar Grevde
Yunanistan'da Eczacılar Grevde

Yunanistan'da Eczacılar Grevde

Eczacılar reçetesiz ilaçların satışının serbest bırakılmasına itiraz ediyor.

10 Haziran 2015 Çarşamba 15:54A+A-

Yunanistan'da, hükümetin reformlar çerçevesinde doktor reçetesi gerektirmeyen ilaçların satışının serbest bırakılması kararına itiraz eden eczacılar bugün 24 saatlik grev gerçekleştirdi.

Yunanistan Eczacılar Birliği'nin (PFS) çağrısı üzerine gerçekleştirilen grev nedeniyle tüm ülkede sadece nöbetçi eczaneler hizmet veriyor.

PFS'den yapılan açıklamada, ilaçların marketlerde satılmasının ilaç fiyatlarının artmasına neden olacağı belirtilerek, hükümetin kararından vazgeçmemesi durumunda eczacıların eylemlerini genişleteceği belirtildi.

Yunanistan Sağlık Bakanı Panayotis Kurublis ise, bu konuda eczacıların yanında olduğunu belirterek, reçetesiz ilaçların satışının serbest bırakılmasının kreditörlerin "anlamsız ısrarından" kaynaklandığını söyledi.

Yunan hükümetinin Avrupalı ortaklarıyla sürdürdüğü müzakerelerde bu konunun da masada bulunduğunu belirten Kurublis, "Kreditörlerin bazıları her şeyi bildiğini ve sorunları çözebileceğini zannediyor. Bu mesele de, diğerleri gibi, Yunanistan'a getirdikleri sorunlardan biri. Bunlar sonuç getirmeyen politikalar ancak, kabul etmek istemiyorlar. İkna etmek için uğraşıyoruz ve iyi yoldayız" diye konuştu.

(AA)

HABERE YORUM KAT