1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. YPG’ye Net Mesaj: Ya Fırat'ın Doğusuna Çekilirsiniz Ya da Hedef Olursunuz
YPG’ye Net Mesaj: Ya Fırat'ın Doğusuna Çekilirsiniz Ya da Hedef Olursunuz

YPG’ye Net Mesaj: Ya Fırat'ın Doğusuna Çekilirsiniz Ya da Hedef Olursunuz

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "YPG'nin, hem ABD'nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi bir an evvel Fırat'ın doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır" dedi.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:25A+A-

HAKSÖZ-HABER

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders ile ortak basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin altıncı gününde olan Cerablus'a yönelik Fırat Kalkanı Harekâtı ile ilgili konuştu.

Çavuşoğlu, "Gerek Cerablus gerekse Afrin’den doğuya doğru başlatılan operasyonun amacı bu bölgeden DAEŞ terör örgütünü temizlemektir. Küçük bir kuvvetle bile DAEŞ terör örgütü kontrol ettiği şehirleri terk edip kaçıyor. Yıllardır biz bunu söylüyoruz, sadece hava operasyonuyla DAEŞ’i yenmek mümkün değil. Karadan etkili operasyonlarla hem Irak hem Suriye’de DAEŞ’i temizleyebiliriz. 5-6 ülke bile bu konuda işbirliği yapsaydı Suriye veya Irak'ta DAEŞ diye bir şey kalmazdı" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuyla ilgili değerlendirmeleri şöyle:

"YPG gittiği yerlerde kendisi gibi düşünmeyen herkesi göçe zorlayarak etnik temizlik yapıyor. Bu operasyondan YPG/PYD’nin rahatsız olmasının PKK dâhil sebebi de budur. DAEŞ ile mücadele ettiğini söyleyen bir terör örgütün DAEŞ’e yönelik operasyondan neden rahatsız olsun? Madem ortak hedef DAEŞ neden rahatsız oluyor? YPG’nin hem ABD’nin söz verdiği gibi hem de kendilerinin açıkladığı gibi bir an evvel Fırat Nehri’nin doğusuna geçmesi gerekiyor. Geçmediği takdirde hedef olacaktır.”

HABERE YORUM KAT