1. HABERLER

  2. HABER

  3. YPG'de Savaştı, İsrail'e Geri Döndü
YPG'de Savaştı, İsrail'e Geri Döndü

YPG'de Savaştı, İsrail'e Geri Döndü

Kanada asıllı İsrailli kadın asker, Irak'ta YPG'yi eğiterek Suriye'de IŞİD ile mücadele ettikten sonra İsrail'e döndü.

14 Temmuz 2015 Salı 04:40A+A-

PYD saflarında savaşan Kanada asıllı İsrail vatandaşı Gill Rosenberg Irak'ta IŞİD ile mücadele ettikten sonra evine döndü.

İsrail internet sitesi Ynet'in haberine göre Gill Rosenberg, Irak'ta Kürt Peşmerge güçlerini eğitip YPG ile birlikte Suriye'de IŞİD'e karşı mücadele ettikten sonra, bir hafta önce Irak'tan ayrılıp pazar günü İsrail'e geri döndü. Rosenbeg, Ynet'e verdiği röportajda "evdeyim ve iyiyim geri dönmeye niyetim yok. İsrail'e geri döneceğimden hiç emin değildim. Benimle beraber savaşan bir çok arkadaşımı orda bıraktım, zor günler geçirdim" dedi. 

İsrail iç güvenlik istihbarat teşkilatı Şin-Bet, Rosenberg'in, 2014 Kasım ayında Kürt güçlerini birleştirmek için  Irak'a gittiğini 2015 yılı başlarına kadar Suriye'de olduğu açıklamıştı. Şin-Bet'in Rosenberg'i İsrail'e döndükten sonra Kürt Peşmerge güçleri ile birlikte savaşması konusunda sorguya çektiğini söyledi. Rosenberg, Irak'ta silahlı Kürt gruplarına askeri eğitim verdikten sonra Suriye'ye geçerek IŞİD ile mücadeleye katılmıştı.

Ynet'e verdiği röportajda Rosenberg, bir hafta önce Irak'ı terk edip Paris üzerinden İsrail'e döndüğünü söyledi. Habere göre, karışık siyaset ve askeri dinamikler, İran'ın bölgede gittikçe artan varlığı Rosenberg'i bölgeden ayrılmaya zorlayan sebepler.

(Kaynak: Dünya Bülteni)

gill-rosenberg-israilli-ypg-savascisi-pyd-03.jpg

HABERE YORUM KAT