1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yine Aynı Söylem, Yine Kontrgerilla Edebiyatı
Yine Aynı Söylem, Yine Kontrgerilla Edebiyatı

Yine Aynı Söylem, Yine Kontrgerilla Edebiyatı

Dün meydana gelen patlama Türkiye gündemine oturdu. Konuyla ilgili farklı kesimler açıklamalarda bulundular. Bunların arasından dikkat çeken açıklamalardan birine de Nuceciwan45.com sitesi yer vermiş.

09 Nisan 2020 Perşembe 15:14A+A-

MUHLİS KILIÇ / HAKSÖZ-HABER

Arhat Ba isimli kişi, Pasur patlamasını analiz etmiş! Analizinde PKK'nin yine Pasur'da gerçekleştirdiği 12 Eylül saldırısında dillendirdiği dili kullanmayı sürdüren Ba,  şu ifadelere yer vermiş:

‘’Olayın üzerinden çok geçmeden işgalci Türk devlet elemanları ve Özel Savaş Medyasının foyası ortaya çıktı. Ölenlerin arasında Ali Yıldız ve Hacı Akdeniz isimli şahısların yıllardır işgalci Türk devlet korucusunun olduğu öğrenildi. Diğer 3 kişinin ise patlamanın gerçekleştiği Şawişa mahallesinden olmadıkları belirtildi. Ölen iki korucunun kısa bir süredir işgalci Türk devleti tarafından emekliliğe ayrıldığı ve bölgede keşif amaçlı çalıştıkları bildirildi. Bölgede ‘odun topluyoruz’ adı altında arazinin keşif edilip bunun sonucunda işgalci Türk devletine bilgi sağladıkları aktarıldı.’’

Ölenlerin gerçek adlarını dahi araştırmaktan aciz oluşu bu kişinin ısmarlama bir haber hazırladığını ortaya koyuyor. Diğer üç kişinin de Şavışa'dan olmamalarını öldürülmelerine gerekçe göstermesi ise akıllara zarar bir düşünce.

Adı bahsedilen kişilerin emekli korucu oldukları ifadesi doğrudur lakin Arhat mahlaslı şahsın kaçırdığı bir durum var ki, bu kimseler böyle bir günde muhtaç oldukları için sabahın erken saatlerinde o bölgeye gidiyorlar.

Analizinin devamında şöyle bir ifade kullanmış:

''Bölgeden ulaştığımız yerel kaynaklar, Hançer ve Bayrak Timleri olarak bilinen kontraların özellikle bahar aylarından itibaren gizli birlikler şeklinde arazide konumlandıklarını aktardı.''

Bölgeden ulaştıkları kaynakları bilemeyiz ancak bu kimselerin haberde belirtildiği gibi gizli birlikler şeklinde konumlandıkları ifadesi gerçeği yansıtmamaktadır. Kulp'ta bu işlerde kimlerin çalıştığını çocuklara sorsanız size söylerler.

Şöyle devam ediyor:

''90’ların Kontrgerillası olan Hançer ve Bayrak Timlerinin faaliyetleri arasında Kürdistan’da yürütülen operasyonlara katılmanın yanı sıra, gençleri ajanlaştırarak düşürmeye çalıştıkları, kadınları fuhuşa sürükleme gibi faaliyetleri de yürüttükleri gelen bilgiler arasında.''

Allah'tan korkun diyeceğiz lakin nerede? Bu kimseleri tanıyan insanlar, sizin yalanlarınıza şahittir.

Analiz şu ifadelerle sonlandırılıyor:

''Yaşanılan olay sonrası Türk Özel Savaş Medyasının çığırtkanlığı bütün bu gerçekliğin üstünün kapatılması içindi. Ve ne hikmetse ölen bu kişiler sürekli ‘Odun toplamaya giden siviller’ olarak servis ediliyor. Hemen sonrasında isimleri Ajans ve TV kanalı olan bütün Özel Savaş Medya organlarının çığırtkanlığını görüyoruz. Şu çok açık ki işgalci Türk devleti bu gün artık savaşacak gücü kalmamıştır. Bu tür Özel Savaş oyunları ile ömrünü uzatmanın peşine düşmüştür. Yine bölgede ajanlaştırdığı kişiler üzerinden sonuç almak istemektedir. Mevcut durumda bu kişileri kendisine kalkan olarak kullanma çabasındadır. Arazinin keşfi ve özel tekniği bırakmak için bu kişileri birer piyon olarak kullandığını geçmişte birçok örnekte görmüştük.''

Şunu belirtmek gerekir ki; bu ifadeler PKK'nin zulmünü örtmeye yetmez. Yine bu haberin, olayın ardından açıklamalar yaparak olayın aydınlatılmasını isteyen taraflara da bir cevap niteliğinde olduğu açıktır. 

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum