1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Yiğit Komutan Fatih Camii’nden Selamlandı! (VİDEO)
Yiğit Komutan Fatih Camii’nden Selamlandı! (VİDEO)

Yiğit Komutan Fatih Camii’nden Selamlandı! (VİDEO)

Suriye’de Baas uçaklarının Liva et-Tevhid karargâhını bombalaması sonucu şehit olan komutan Abdulkadir Salih için Fatih Camii’nde gıyabi cenaze namazı kılındı.

19 Kasım 2013 Salı 17:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformunun çağrısıyla Fatih Camii’nde toplanan Müslümanlar, Suriye’de şehit düşen yiğit komutan Abdulkadir Salih için gıyabi cenaze namazı kıldılar. Baas rejiminin yanı sıra İran ve Hizbullah’ın da protesto edildiği eylemde Salih’in posterleri, Tevhid ve Özgür Suriye bayrakları taşındı.

İkindi namazının ardından Ramazan Kayan tarafından kıldırılan gıyabi cenaze namazıyla başlayan eylemde Ramazan Kayan ve Rıdvan Kaya birer konuşma yaptı; Grup Yürüyüş şehit komutana ithafen bir marş söyledi.

Murat Ayar’ın sunumunu yaptığı eylemde “Ümmetin Yiğit Komutanı Abdulkadir Salih Şehadetin Mübarek Olsun!”, “Şehitlere Selam, Direnişe Devam, Kahrolsun Baas Diktası, Yaşasın Suriye Devrimi!”, “Suriye Devrimi Binlerce Şehidiyle Zafere Yürüyor!” yazılı pankartlar açıldı; “Halep’in Aslanları Baas Çetelerinden Hesap Soracak!”, “Abdulkadir Salih Yolun Yolumuz!”, “Suriye’de, Mısır’da, Direnişe Bin Selam!”, “Katil Beşşar, İşbirlikçi İran!”, “Müslüman Zulme Ortak Olamaz!” yazılı dövizler taşındı.

Zalimlere Destek Verenler Cehennem Ateşini Tadacak

Ramazan Kayan, yaptığı konuşmada, Allah yolunda ortaya canlarını koyan şehitlerimizin mesajını dünyaya duyurmanın görevimiz olduğunu vurguladı. İslam coğrafyasında despot rejimlere karşı direnen kardeşlerimizin asıl darbeyi ümmetin suskunluğundan aldığını ifade eden Kayan, bu sessizliği bozmamız gerektiğini belirtti. Allah’ın gaybi yardımlarının Müslümanlarla birlikte olduğunu hatırlatan Kayan, Suriye’de zalim rejimle birlikte zalimlere destek verenlerin de cehennem ateşini tadacaklarını kaydetti.

Abdulkadir Salih Fedakâr ve Cesur Olarak Hatırlanacak

Rıdvan Kaya ise şehit komutan Abdulkadir Salih’in her zaman fedakârlığı ve cesareti ile hatırlanacağını belirttiği konuşmasında Suriye cihadının üç yıldır on binlerce şehit ve kayıpla film gibi izlendiğini ifade etti. Ahrar-uş Şam, Liva et Tevhid, Cephet-un Nusra ve diğer tüm İslami örgütlerin Allah’ın sözünü hâkim kılmak için direndiğini vurgulayan Kaya, birilerinin de durmak bilmeden Müslümanları karaladığını kaydetti. Kaya, 1400 yıl önce şehit olan Hz. Hüseyin ve yetmiş kişi için asırlardır matem tutanların Suriye’de ölen on binlerce kardeşimizin katledilişine alet olmasının anlamsızlığına da dikkat çekti.

Şehitlerimiz Allah Yolunda Hayatını Kaybetti

Müslümanların hakkı haykırması gerektiğinin altını çizen Kaya, İran ve Hizbullah’a karşı slogan atmayın diyenlerin yanlışa düştüğünü kaydetti. Suriyeli direnişçilerin Allah yolunda hayatını kaybettiğini vurgulayan Kaya, “Bu zulme destek verenler, direnişi karalayanlar ne için bu tavrı sergiliyorlar?” dedi ve direnişe leke sürmek kastıyla kara propaganda yapanların Allah’ın gazabından korkması gerektiğini belirtti. Tüm Müslümanlara adalet çağrısında bulunan Kaya, direnenleri ve direnişe destek verenleri selamlayarak konuşmasını bitirdi.

Milyonlarca Şehit Cennete Gidiyor

Konuşmaların ardından Grup Yürüyüş, son albümlerinde Suriyeli şehitlere ithafen söyledikleri Şuheda isimli Arapça marşı söyleyerek izzetlice yaşayıp şereflice ölen Abdulkadir Salih’i selamladı.

“Şehit Salih Yolun Yolumuz!”

Eylem boyunca “Şehit Salih Yolun Yolumuz!”, “Suriye Halkı Yalnız Değildir!”, “Katil İran, Katil Hizbullah!”, “İşbirlikçi Hainler Hesap Verecek!”, “Suriyeli Şehitler Onurumuzdur!”, “Yaşasın Suriye Direnişimiz!”, “Müslüman Zulme Boyun Eğemez!”, “Şehitlerin Yolunu Sürdüreceğiz!” sloganları atıldı.

Fotoğraf: M. Furkan Olgun

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

20131119-fatih-camii-abdulkadir-salih-cenaze-(1).jpg

20131119-fatih-camii-abdulkadir-salih-cenaze-(15).jpg

20131119-fatih-camii-abdulkadir-salih-cenaze-(19).jpg

20131119-fatih-camii-abdulkadir-salih-cenaze-(17).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız...

HABERE YORUM KAT

1 Yorum