1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yenilgi Hepimizin, Yeni İmtihanlara Hazır mıyız?
Yenilgi Hepimizin, Yeni İmtihanlara Hazır mıyız?

Yenilgi Hepimizin, Yeni İmtihanlara Hazır mıyız?

"Şimdi acılar sırada… Suriyeli muhacirler daha yetim olacak. Mısır’dan, Gazze’den, Arakan’dan uzanan dost elleri daha bir boşlukta kalacak."

07 Haziran 2015 Pazar 21:20A+A-

Hamza Türkmen'in seçimlere yönelik ilk değerlendirmesi:

İç ve dış istikbar, global bir dayanışma ile başarılı oldu.

AK Parti genel seçimleri kaybetti.

HDP barajı aştı, AK Parti iktidar olacak mebus sayısına ulaşamadı.

Bu seçimin önemli olduğunu; ama galat-ı meşhur anlamıyla ‘kaçınılmaz son’ olarak bir kader seçimi tarzında da anlaşılmaması gerektiğini belirtmiştik. Çünkü bir NATO ülkesi olan Türkiye’de de bilinci zaafa uğrayan ümmet coğrafyasında da bizim için özgürlük ve diriliş mücadelesi uzun menzilli bir yürüyüştür.

Bu seçim sürecinde vesayet karşıtlarının mı, Batıcı statükonun mu ya da ümmet dostlarının mı, karşıtlarının mı kazanacağı hepimizi ilgilendiriyordu.

Görüşlerini nasslaştırıp veya tevhidi bilgilerini kelâmileştirip oy vermeyi ‘şirk’ sayan eğilimi de -kendi tutumlarıyla çelişse bile- seçim sonuçları ilgilendiriyordu. 

Şimdi acılar sırada…

Suriyeli muhacirler daha yetim olacak.

Mısır’dan, Gazze’den, Arakan’dan uzanan dost elleri daha bir boşlukta kalacak.

Ant zorbalığı, başörtüsü ve İHL yasakları, belki de işkence yeniden Türkiye gündemine sokulacak.

Bu dönemde metropollerin varoşlarında ‘Düzen partilerine oy yok’ başlıklı Marksistlerin afişlerini göremedik. Seçimlerde ulusçusundan/’milliyetçisinden’ sosyalistine, Kemalistinden LGBT’lisine kadar tüm Batıcılar; Tayland’dan Somali’ye kadar ezilenlerin sesi olan Recep Tayyip Erdoğan iktidarını yıkma hedefine kilitlenmişlerdi.

YAZININ DEVAMI >>>