1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Şafak’ın göz yaşartan Atatürk hassasiyeti!
Yeni Şafak’ın göz yaşartan Atatürk hassasiyeti!

Yeni Şafak’ın göz yaşartan Atatürk hassasiyeti!

Yeni Şafak gazetesinden Güney Kıbrıs Rum Yönetimine Atatürk tepkisi!

09 Eylül 2021 Perşembe 13:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Muhafazakar medyada artık ne yazık ki alıştığımız “Gazi Mustafa Kemal” haberleri bir değişimin göstergesi şüphesiz. Bir zamanlar önemli bir ayrışma noktası olan bu husus artık aşılmaya çalışılıyor. Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılı süreçleri unutup Atatürkçülükle yeni bir sayfa arayışında olanlar var…

Yeni Şafak’ın topyekun böyle bir tavır içinde olduğunu söylemek haksızlık olur. Ancak eski hassasiyetlerin tam anlamda diri tutulduğunu söylemek de mümkün değil ne yazık ki!

Sol-Kemalist medya bir zamandır Kıbrıs Rum kesiminde bir ders kitabındaki Atatürklü bölümün çıkartılmasına yönelik girişimi gündeminden düşürmüyor. İş o raddeye vardı ki Dışişleri Bakanlığı konu hakkında açıklama yayımlayarak bu uygulamanın "düşmanca" olduğu belirtildi.

“Oxford Discover Futures 3 Workbook” isimli İngilizce ders kitabında Atatürk’e ayrılmış bir bölümün olması üzerine Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin söz konusu kısmın kitaplardan çıkartılması gerektiği yönünde bir genelge yayımladığı iddia edildi. Ardından yaşanan tartışmalar sebebiyle Rum Yönetimi kitabı “uygunsuz” olarak niteleyerek toplatma kararı aldı.

Rum Yönetimi’nin aldığı karar kendilerini bağlar. Kimse Atatürk’ü okullarda “kahraman” olarak okutmak zorunda değil. Sol-Kemalistlerin bu duruma tepki göstermesi de belki anlaşılabilir netice olarak Atatürk bazıları için neredeyse bir "ilah" olarak görülüyor! Dışişlerinin bu yaşananları ciddiye alarak açıklama yapması ise kendi ciddiyetine zarar vermiş.

Yeni Şafak gibi bir yayın organının “Rum’da Türkiye hezeyanı: ‘Atatürk’lü sayfayı yırtın’ genelgesi” başlıklı bir haberle bu yaşananlardan kendisini vazifelendirmesi ise anlaşılması güç bir durum ortaya çıkartmış. Bu konuda Türkiye'de yaşanan dayatmalara karşı tavır almak gerekirken başka insanların da boyunduruk altına alınması Yeni Şafak'ı neden rahatsız etmiyor?

HABERE YORUM KAT

6 Yorum