1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Havalimanının Adı Atatürk Olmasın!
Yeni Havalimanının Adı Atatürk Olmasın!

Yeni Havalimanının Adı Atatürk Olmasın!

Atatürk dayatmasını 3. Havalimanının adı vesilesiyle bir kere daha sahnelemeye çalışan ufuksuz, Kemalist tayfanın kampanyasına hayır demek toplumun olgunlaşması için önemli bir fırsattır.

12 Eylül 2018 Çarşamba 19:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Türkiye artık olgunlaşmalı, resmi ideolojinin kısırlaştıran, donuklaştıran cenderesinden kurtulmalı. Bunun için de ufuksuz, fanatik Kemalist dayatmalar karşısında net tavır alabilmeli.

Atatürkçü Düşünce Derneği 3. Havalimanı’nın adının Atatürk olması için imza kampanyası başlatmış. İnsanda biraz utanma duygusu olmalı değil mi?

Bu havalimanının yapımına karşı çıktınız, elinizden gelen her vesileyle eleştirdiniz, suçladınız, protesto ettiniz. Şimdi adına ne hakla karışıyorsunuz?

Havalimanı’na Atatürk adı verilmesi bir süredir belli çevrelerin gündeminde. Türkiye’de resmi ideoloji maalesef aydınlarını da, siyasetçilerini de güdükleştirmiş. Ufuklarını daraltmış, kapasitelerini sınırlamış, üretme yeteneklerini kısırlaştırmış. Yeni hiçbir şey söyleyemiyor, sadece ezberlerini tekrarlıyorlar. Bu yüzden durup durup Atatürk diyor başka bir şey diyemiyorlar.

Bu tapınmanın ötesinde bir bağımlılık, kısırlık. Bir tür kabızlık hali!

Umarız iktidar son dönemde resmi ideolojik söylemlere prim veren tutumunu 3. Havalimanının adı mevzusunda da gösterip bu fanatik tayfanın bitini kanlandırmaz!

HABERE YORUM KAT

9 Yorum