1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Yeni ekonomi politikalarına göre bandrol ücretleri neden TL değil?
Yeni ekonomi politikalarına göre bandrol ücretleri neden TL değil?

Yeni ekonomi politikalarına göre bandrol ücretleri neden TL değil?

Geçtiğimiz günlerde mamül ürünlere “Made in Turkey” yazılması yerine “Made in Türkiye” yazılacağı ve tüm ihraç ürünlerinde kullanılması zorunlu tutulacağı belirtilmişti. Peki neden ithal ürünlere Euro endeksli bandroller uygulanmaya devam ediyor?

23 Aralık 2021 Perşembe 12:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Yurt dışından ticari amaçla getirilmeyen elektronik ve teknolojik cihazlara uygulanacak bandrol ücreti listesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bandrol ücretleri, Euro karşılığı Türk lirası olarak alınacak. Döviz karşısındaki kur dalgalanmalarından etkilenmemek için TL mevduat hesaplarına geçilen dönemde hala Euro üzerinden fiyatlandırılmaya gidilmesi tepki çekti.

Yeni ekonomi politikasını TL üzerinden kurgulayan iktidarın tam anlamıyla ve her yönüyle TL üzerinden ücretleri belirlemesi gerekmez miydi? 

Yeni tarifeye göre oto televizyonu için 8 Euro, 51 ekrana kadar televizyonlar için 10 Euro, 52-67 ekranlar için 16 Euro, 68-85 ekranlar için 22 Euro, 86-116 ekranlar için 34 Euro, 117-148 ekranlar için 40 Euro, 148 ekran ve üstündekiler için 80 Euro olarak belirlendi.

Ayrıca, yurtdışından getirilecek cep telefonları için 20 Euro, bilgisayar ve tabletler için 10 Euro ücret ödenecek. Bandrol ücretleri cep tipi radyoda 1 Euro, taşınabilir radyo alıcılarında 1-2 Euro, videolarda 18 Euro, set üstü medya kutuları ile her türlü uydu alıcı cihazlarda 7 Euro olarak uygulanacak.

Televizyon ağırlıklı birleşik cihazlar için 9-21 Euro, radyo ağırlıklı birleşik cihazlar için 1-18 Euro ücret tahsil edilecek. Bunların dışında kalan her türlü cihaz için de 18 Euro bandrol ücreti belirlendi.

 

bandrol-ucretleri-euro.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum