1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yeni Başkanlardan Eskimiş Kemalist Ataklar
Yeni Başkanlardan Eskimiş Kemalist Ataklar

Yeni Başkanlardan Eskimiş Kemalist Ataklar

Seçim sonuçlarıyla AK Parti’nin kaybettiği bazı belediyelerde yeni başkanlar Kemalist fetişizmi hortlatma seansları düzenliyor.

13 Nisan 2019 Cumartesi 11:46A+A-

HAKSÖZ-HABER

Seçimlerin sonuçlanmasıyla birlikte AK Parti’nin kaybettiği kimi belediyelerde Kemalizme iman ve biat tazeleme seanslarının hız kazandığı görülüyor. CHP’sinden İYİ Partisine ve hükümet ortağı MHP’ye kadar AK Partili belediye başkanlardan görevi devralan yeni başkanlar hummalı bir faaliyete girişmiş durumda.

Bu çerçevede Mansur Yavaş Ankara’da seçildiği günün akşamı itfaiyeye verdiği talimatla, selefi Melih Gökçek ve Mustafa Tuna döneminde bakımsızlıktan kirlendiği iddia edilen Ulus’taki Atatürk heykelini yıkatarak ‘besmele’ çekti.

Kemalist cenahı heyecanlandıran bu uygulama başka belediyelere de ilham kaynağı olmuş olacak ki, bir anda Atatürk fetişizmini ihya haberleri ardı arına gelmeye başladı.

Adana’da Büyükşehir Belediye başkanlığını kazanan Zeydan Karalar’ın da ilk işi belediye binasının tepesine dev bir Atatürk posteri asmak oldu. İyi Partili Tire Belediye Başkanı ise şehir stadyumunun ismini Atatürk olarak değiştirdi.

Kütahya'da 31 Mart yerel seçimlerini AK Partili belediye başkanına karşı yüzde 38 oyla kazanan MHP'li Alim Işık’ın da ilk icraatı AK Partili başkan döneminde belediye binası önünden kaldırılan “Atatürk'ün Mektubu Anıtı”nı yeniden belediye önüne dikmek oldu.

Mustafa Kemal’in Kütahya Halkına Takdirname’sini içeren ve Kütahya Belediyesi önüne dikili bulunan anıt, 2014 yılında belediye binası depreme dayanıksız olduğu için yıkıldığı sırada kaldırılmış ve bilahare meydan yenileme çalışması yapılması sonrasında da tekrar konulmamıştı.

Bu şekilde Kemalist resmi ideolojiye biatli siyasiler ülkenin dağına taşına, tüm resmi binalarına, caddelerine, sokaklarına yazılan, yapıştırılan, asılan Mustafa Kemal resimleri, heykelleri, levhalarını yeterli bulmadıklarını bir kere daha göstermiş oldular ve böylece iman tazelemiş oldular.

HABERE YORUM KAT

13 Yorum