1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yanlı Rapor Yazdıkları İddiasıyla 8 Kişi TÜBİTAK'tan Atıldı
Yanlı Rapor Yazdıkları İddiasıyla 8 Kişi TÜBİTAK'tan Atıldı

Yanlı Rapor Yazdıkları İddiasıyla 8 Kişi TÜBİTAK'tan Atıldı

Bazı önemli davalarda subjektif bilirkişi rapru yazdıığı iddiasıyla sekiz kişinin TÜBİTAK'taki işine son verildi.

11 Mart 2015 Çarşamba 11:57A+A-

TÜBİTAK’a bağlı BİLGEM’de bulunan 8 kişi, önemli davalarda yanlı bilirkişi raporu hazırladıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. Balyoz, Poyrazköy ve Askeri Casusluk Davası sanıklarının şikayeti üzerine idari soruşturma başlatan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şikayetiyle bu kişiler hakkında ceza davası açıldığı belirtildi.

Star'ın haberine göre, işine son verilerek haklarında suç duyurusunda bulunulan 8 kişilik adli analiz ekibi ve yanıltıcı rapor hazırladıkları iddia edilen şahıs ve davalar şunlar:

“Hayrettin Bahşi (Balyoz), Tahsin Türköz (Balyoz), Ünal Tatar (Balyoz), Erdem Alparslan (Balyoz ve Poyrazköy), Bakır Emre (Kafes Eylem Planı), Burak Akoğuz (Askeri Casusluk ve Poyrazköy), Süheyl Mustafa Keskin (Askeri Casusluk), Yalçın Çalak (Askeri Casusluk)”

5 KİŞİLİK YENİ EKİP

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üst düzey yetkilisi şöyle konuştu:

“TÜBİTAK BİLGEM’de yaptığımız soruşturma neticesinde tespit ettiğimiz 8 kişinin işine son verdik. Bu Adli Analiz Uzmanı 8 kişi bilirkişi ehliyetini kullanarak istedikleri her davaya yanlı bilirkişi raporu hazırlayabiliyordu. Biz şimdi onların yerine 5 kişilik ekip aldık.

Bu ekip 18 ile 30 ay arasında eğitim veriliyor. Eğitimler sonrasında işe başlayacaklar. Bu kişilere her davaya bilirkişi raporu hazırlamalarını kaldırdık ve yerine sadece savcının istediği davalara rapor hazırlamalarını sağladık.”

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum