1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yalan söylerken bir de mültecileri hedef gösterme haysiyetsizliği!
Yalan söylerken bir de mültecileri hedef gösterme haysiyetsizliği!

Yalan söylerken bir de mültecileri hedef gösterme haysiyetsizliği!

İBB çalışanı olduğu anlaşılan kişi yalanlarla mülteci düşmanlığı yaptı!

10 Aralık 2021 Cuma 16:55A+A-

HAKSÖZ HABER

Şirinevler meydanında yapılan bir sokak röportajında söze giren kişi asgari ücretle çalıştığı her işten Suriyeliler yüzünden çıkartıldığını dile getiriyor. Yeni Şafak’ın araştırmaları sonucunda bu kişinin yedi yıldır İBB’de iş makinesi operatörlüğü yapan Fırat Bıcırdı olduğu ortaya çıktı.

Ekonomik darboğaz üzerinden söylem üstünlüğü elde etmeye çalışan muhalif çevreler bunu yaparken hak hukuk gözetmiyor. Ekonomideki olumsuz gelişmeler tabi ki eleştirisi konusu yapılabilir. Ancak yalanlarla hem de yaşananlarla uzaktan yakından alakası olmayan mültecileri hedef göstererek bunu yapmak tek kelimeyle haysiyetsizliktir!

Her olayın suçlusu ilan edilen mültecileri biraz daha karalamak için ekonomik gidişatı kullanmak toplumsal öfkeyi popülizmle birleştirmek anlamına geliyor. Yedi yıldır çalıştığı İBB İstaç’ta iş makinesi operatörlüğü yapan Fırat Bıcırdı bu durumun farkında olmalı ki röportajın resmen ortasına dalıyor. Dezenformasyon yoluyla propagandasını yaptıktan sonra ise ortadan kayboluyor.

Hukukun gerçek anlamda hakim olduğu bir ülkede olsak Fırat Bıcırdı isimli yalancı yedi yıldır çalıştığı işinden uzaklaştırılır onun yerine Suriyeli bir mülteci işe alınırdı!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum