1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yahudi aşırı sağının amacı: Irkçılık ve ayrımcılık
Yahudi aşırı sağının amacı: Irkçılık ve ayrımcılık

Yahudi aşırı sağının amacı: Irkçılık ve ayrımcılık

Filistin'i işgal eden ve ulus devlet olduklarını düşünen Yahudilerin diğer ülkelerden göç eden Yahudilere karşı takındığı ırkçı tutum dikkat çekiyor.

17 Aralık 2022 Cumartesi 22:44A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyahilere yönelik ırkçılığa sahne olan işgal güçlerinin bulunduğu bölgelerde kayda alınan görüntülere göre aşırılık yanlısı Yahudilerin diğer milletlere olan öfkesi ‘din birliğinin’ ötesinde.

Siyahilere dönük saldırıların arttığı işgal edilmiş topraklarda nefretlerini kusan öfkeli Yahudilerin siyahi ve göçmenlere dönük hakaretlerde bulunduğu zaman zaman da şiddet ile saldırılarda bulunduğu medyaya yansıyor.

“Ülkemizden defolun, Sudanlıların yeri Sudan’dır”, “Ülkemizde istenmiyorsunuz”, “Burası Eritre ya da Sudan değil. Burası bizim evimiz ve ülkemiz” söylemlerine başvuran ırkçı Yahudilerin, kendilerinden olmadıklarını iddia ettikleri göçmenleri aşağıladığı, siyasilere onları geri gönderin mesajları verdikleri aktarılıyor.

Siyahi Yahudilerle evlenen beyaz Yahudileri aşağılayan ve hakaret eden “kendilerinden utanmaları gerektiğini” savunan ırkçı Yahudilerin, faşist siyasilerin söylemlerinden büyük cesaret aldıkları belirtiliyor.

Aşırı sağın hızla yükseldiği İsrail siyasetinde kurulacak olan koalisyon hükümetinin de şiddet ve nefreti kamçılayan isimlere yer verdiği görülüyor. İsrail vatandaşlarını üstün konumda oldukları yönünde popülist söylemlere başvuran Yahudi siyasilerin oluşturmak istedikleri nefret ortamına siyasi güçle beraber daha hızlı ulaşacağı yorumları yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum