1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Vicdan Hareketi'ne Ankara’dan Destek
Vicdan Hareketi'ne Ankara’dan Destek

Vicdan Hareketi'ne Ankara’dan Destek

Vicdan Hareketinin Suriye zindanlarındaki tutsak kadın ve çocuklar için tüm Türkiye genelinde organize ettiği Cuma namazı sonrası eylemlerin Ankara ayağı İHH Ankara öncülüğünde Hacı Bayram Veli Camii avlusunda gerçekleşti.

08 Mart 2019 Cuma 17:12A+A-

Esed zindanlarında tutsak edilen ve her türlü işkenceye maruz kalan kadın ve çocukların serbest bırakılması talebiyle bir araya gelen Müslümanlar  Suriye özelinde bütün dünyada tutsak bulunan kadın ve çocukların serbest bırakılmasını istedi.  Cami avlusunda tabut üzerinde “Özgür Müslüman Kadın” yazısına Mustafa Sinan “Biz Müslümanlara sadece tabutta özgürlük tanıdılar. Bugün 8 mart dünya kadınlar günü ama o özgürlük sadece Avrupalı kadınlara.” şeklinde açıklık getirdi.

Grup adına basın metnini İHH Ankara sorumlusu Mustafa Sinan okudu.

Okunan basın açıklamasının tam metni şu şekilde:

whatsapp-image-2019-03-08-at-16.27.58.jpg

 

            VİCDAN HAREKETİ ADINA

            Dünyada kadınlara yönelik haksızlıkların dile getirildiği bu günlerde Suriye de binlerce kadının hiç bir gerekçe gösterilmeden hapse atılması, yıllarca hapiste kalması ve inanılmaz işkencelere tabii tutulmasına yönelik hiç bir tepkinin olmaması çok manidardır. Bütün dünyanın insan hakları savunucuları üç maymunu oynamaktadırlar.

           Küçük yaştaki çocuklar hapishanelerde büyümekte, ailelerine yapılan bu zulmlere şahit olmaktadırlar. Hal böyle iken bir neslin kaybolduğu suriyede ikinci neslide ne yazıkki kaybetmiş bulunmaktayız. Bugün 8 mart dünya kadınlar günü ama özgürlük sadece avrupalı kadınlara.

           Irakta yapılan zulüm arşa yükselmişken miyammardaki çığlıklar yerin binlerce kilometre altına inerken,dünya hep sessiz kaldı. Şimdi suriye’de aynı senaryolar farklı şekillerde oynanıyor. Kendi ürettikleri terör örgütlerini bahane göstererek işgal ettikleri ülkeleri, kan ve göz yaşına boğanlar,birgün kendileride sefil bir şekilde boğulacaklar ve zafer mazlum insanların olacak.

          Evet artık yeter diyoruz masum bacılarımızı çıkarın hapishanelerden, işkence merkezlerinden.

          Vicdanı olan herkese seslendik. Olmayanlara da buradan haykırıyoruz.

          Selahaddinler,fatihler çıkaran bu ümmetin artık sabrı doldu.

          Yarabbi bizlere sabır ver

          Yarabbi bizlere kardeşlik ruhu ver

          Yarabbi bizleri zalimler topluluğuna karşı muzaffer eyle..

          Bütün nesillerin akıl,nesil ve din özgürlüğünün bulunduğu bir dünyada buluşmak temennisi ile.

img_7827.jpg

img_7828.jpg

whatsapp-image-2019-03-08-at-16.27.58-(3).jpg

img_7822-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum