1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venezuela’da Yönetim Fahiş Gıda Fiyatlarına Müdahale Etti!
Venezuela’da Yönetim Fahiş Gıda Fiyatlarına Müdahale Etti!

Venezuela’da Yönetim Fahiş Gıda Fiyatlarına Müdahale Etti!

Venezuela yönetiminin gıda fiyatlarında kesintiye gidilmesine yönelik talimatının ardından halk alışveriş merkezlerine akın etti.

07 Ocak 2018 Pazar 13:46A+A-

Ekonomik ve siyasi krizin yaşandığı Venezuela’da yönetim tarafından alınan ve gıda fiyatlarının geçtiğimiz ayın seviyesine çekilmesine ilişkin kararın ardından başkent Karakas’ta alışveriş merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu.

Gıda kıtlığının yaşandığı ülkede halk fahiş fiyatlara tepki gösteriyor. Euro News’ta yer alan habere göre, alışveriş merkezlerinin önünde bekleyenlerden bir kadın konuyla ilgili şunları kaydediyor:

“Süpermarket zincirlerinin fiyatları arttırma hakkı olduğunu anlıyoruz. Ancak bu fahiş fiyatlar anlamına gelmemeli. Yüzde 300! Bu ne demek? Bence bu kontrol altına alınmalı ve böylece biz de alışveriş yapabiliriz.”

Ancak bazı alışveriş merkezleri kepenklerini açmamayı tercih etti. Bu yüzden alışveriş merkezlerine giremeyenlerden bir kadın ise şunları dile getirdi:

“Erken saatte buraya geldik ancak içeri giremedik. Dün gece fiyatlar düşüktü ancak şimdi normal. Venezuela halkının geliriyle kıyaslayınca oldukça gülünç fiyatlar olduğunu görüyoruz. Yani genel olarak halkı kastediyorum.”

Ülkenin para birimi geçtiğimiz yıl Amerikan Doları karşısında yüzde 98 oranında değer kaybetti.

Maduro hükümeti ülkedeki ekonomik krizden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve muhalefeti sorumlu tutuyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT