1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Venezuela'da Maduro Karşıtı Gösteriler Durmuyor
Venezuela'da Maduro Karşıtı Gösteriler Durmuyor

Venezuela'da Maduro Karşıtı Gösteriler Durmuyor

Venezuela’da Devlet Başkanı Maduro’nun görevden alınması için referandum talebinde bulunan muhalifler gösteri düzenledi.

08 Haziran 2016 Çarşamba 09:21A+A-

Venezuela’da Devlet Başkanı Nicolás Maduro karşıtı sloganlar atan göstericiler, referanduma gidilmesi için yeterli imzanın toplandığını ve bir an önce sandığa gidilmesini istedi.

“Yiyecek Yok”

Neden protestoya katıldığını dile getiren Yorlenis Perez isimli kadın gösterici, “Ben Venezuelalıyım, referandum için imza attım, haklarım için buradayım. Polis ilerlememize izin vermiyor. Açlıktan ölüyoruz, yiyecek yok. Bazen yiyecek alabilmek için uzun kuyruklar oluşuyor. İki çocuğum var ve ben anneyim.” dedi.

Başkent Karakas’ta toplanan öfkeli kalabalığın Ulusal Seçim Komisyonu’na yürüme girişimi polis engeline takıldı. Polis, kalabalığı dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı.

Muhalifler, seçim komisyonu üyelerinin Maduro’dan doğrudan direktif aldığını ve referandum için halktan toplanan milyonlarca imzanın da kasten sümenaltı edildiğini belirtiyor.

Bu arada bölgeden gelen son bilgiler, Ulusal Seçim Komisyonu’nun, muhaliflerin referandum talebini kabul ettiği yönünde.

Euro News

HABERE YORUM KAT