1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Vekiller resmi yazıyla torpil mi istedi?
Vekiller resmi yazıyla torpil mi istedi?

Vekiller resmi yazıyla torpil mi istedi?

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin, Van'da mülakatlara girecek 'yakınları' için Van İl Müftülüğü'ne yazılı evrak ile talimat gönderdiği iddia edildi.

03 Şubat 2022 Perşembe 18:32A+A-

HAKSÖZ HABER

AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler ve Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi'nin, Van'da mülakatlara girecek 'yakınları' için Van İl Müftülüğü'ne yazılı evrak ile talimat gönderdiği iddia edildi. Adeta resmi bir yazı ile torpil istedikleri iddia edilen vekillerin sessizliği ise sürüyor?

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi’nin Van İl Müftülüsü Ömer Keskin'e 5 Ocak 2022 tarihli yazılı bir talimatname gönderdiği ve yakını olduğu kişiyle ilgilenilmesi istendiği iddia edildi.

Çelebi'nin müftüye gönderdiği yazıda, “Aşağıda bilgileri bulunan 4/B İmam Hatiplik mülakatına girecek ilgililerin değerlendirmesi hususunda rica ederim” dediği iddia edilirken Ekrem Çelebi’den konuya dair herhangi bir açıklama gelmedi.

Van müftüsü Ömer Keskin'e Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in de torpil talebi ile benzer bir yazı gönderdiği iddia edildi. Keskin de, “Aşağıda ismi yazılan hemşerilerimin kurumunuzda girecekleri mülakatlarda yardımlarınızı beklerim” diye yazdığı iddia edildi. Vahit Kiler’in de konuya dair açıklama yapmadığı görülüyor.

Sosyal medyada paylaşılan “torpil talebi içeren yazılara” dair vekillerden açıklama bekleyen kamuoyunda tepkisellik hakim. Sosyal medyada büyük tartışmalara sahne olan konu hakkında AK Partili vekillerden cevap gelmezken, muhalif partilerin temsilcileri konuyu Meclis gündemine taşımaya hazırlanıyor.

 

AK Partili vekillerin yazdığı iddia edilen torpil talepli evraklar, 

ak-partili-vekiller-torpil.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum