1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ve Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin "Nureddin Zengi"yi CIA Ajanı Yapar!
Ve Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin "Nureddin Zengi"yi CIA Ajanı Yapar!

Ve Cumhuriyet Yazarı Aydın Engin "Nureddin Zengi"yi CIA Ajanı Yapar!

​​​​​​​Ve Cumhuriyet gazetesinin mümtaz(!) yazarlarından Aydın Engin’in Haçlılara karşı 12. Yüzyılda büyük başarılar kazanmış Nureddin Zengi’yi CIA’nın ajanı yaparak ÖSO analizi yapar...

31 Ocak 2018 Çarşamba 19:08A+A-

Daha batılı yamyamlar Kızılderililerin güzel ülkesini işgal etmeden yüzyıllar önce Bladi Şam'da Haçlıları darmadağın eden Nureddin Zengi Cumhuriyet Gazetesi yazarı Aydın Engin’e göre CIA'nın adamı. Cahillikleri diz boyu! Bir de analiz yapıyorlar utanmadan!

Aydın Enginin yazısından ilgili bölüm:

"Farkında mısınız (farkındasınız tabii) bir ÖSO tartışmasıdır gidiyor. Aslında tartışmaya Reis dün nokta koydu sayılır. “Özgür Suriye Ordusu terör örgütü değil. Kendi vatanlarını savunan, içinde her meşrepten insan bulunan milli bir yapıdır. Tamamı Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO… Tıpkı Kurtuluş Savaşımızdaki gibi bir sivil oluşumdur” buyurdu.

Böylece fotoğraflarına baktığımızda “Suratlarının rabbiyesi kalmamış adamlar” demek geliyor içimden ama bugünlerde bunu göze alamam. ÖSO yiğitlerine övgüler düzülen günlerdeyiz. Neme gerek…

Nitekim bir meslektaş Reis’in fetvasını beklemeden ÖSO’nun terörist filan olamayacağını, makbul bir savaş örgütü olduğunu ilan etti. (“Savaş örgütünün makbulü nasıl olur” diye sormayın. Bilmiyorum. Oluyormuş işte…)

Bu çok değerli tanıklara itibar etmeyeceğim de Ortadoğu’yu avucunun içi gibi bilen, bildiğini de kırk kez doğrulatmadan tek satır yazmayan Fehim Taştekin arkadaşıma mı itibar edeceğim?..

Yok neymiş, ÖSO’yu oluşturan belli başlı örgüt, grup ve koalisyonlar “Cephet el Şamiyye, Feylak el Şam, Ahrar el Şam, Hamza Bölüğü, Ceyş el Nasır, Nureddin Zengi Tugayları, Sukur el Cebel, Semerkand Tugayı, Muntasır Billah Tugayı, Sultan Murat Tümeni, Fatih Sultan Mehmet Tugayı” gibi çok saygın kuruluşlar imiş.

Eee, n’olmuş?

Mesela ÖSO’yu oluşturan örgütlerden biri Ahrar el Şam, 11 Eylül ikiz kuleler kahramanı Usame bin Ladin’in Suriye’deki adamı Ebu Halid el Suri gibi El Kaide kadroları tarafından kurulmuş.

Nureddin Zengi Tugayları ise adını kurucusundan almış. Nurettin Zengi önceleri “CIA’nın adamı” olarak tanınmıştı. Şimdilerde El Kaide’nin Suriye uzantısı Nusra Cephesi ile birlikte Heyet Tahrir el Şam’ın oluşumunda yer aldı. Nurettin Zengi’yi hatırlayacaksınız, Filistin mültecisi, 12 yaşındaki Abdullah Taysir el İsa’nın kafasını keserek ünlenmişti…"

HABERE YORUM KAT

7 Yorum