1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van’da Geleneksel Ümmet İftarı Programı Gerçekleştirildi
Van’da Geleneksel Ümmet İftarı Programı Gerçekleştirildi

Van’da Geleneksel Ümmet İftarı Programı Gerçekleştirildi

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifinin çağrısıyla bu yıl dördüncüsünün tertip edildiği iftarda Müslümanlar Hz. Ömer Camii avlusunda bir araya geldiler.

25 Haziran 2016 Cumartesi 16:24A+A-

Şerif Bilgin’in sunduğu ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program, Mecit Bilmez hocanın okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Hurma, Simit ve Su ikram edilen iftar programında İnisiyatif Dönem Sözcüsü Şeref Akbulut; Biz inanıyoruz ki Saraybosna İstanbul'dan, İstanbul Diyarbakır'dan, Diyarbakır Bağdat'tan, Bağdat Şam'dan, Şam Kudüs'ten ve Kudüs Mekke'den kopartılamaz diyerek Ümmet coğrafyalarında yaşanan zulümlere katliamlara karşı dayanışma mesajları verdi. Akbulut, ‘’Bizler Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak bu şuurda hareket ederek, ümmet bilincini diri tutmaya, her türlü kutuplaştırmaya ve ayrıştırmaya rağmen ortak değerlerimizde insanları buluşturmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda her türlü ulusçuluk ve ulus devlet anlayışının, bölgeci ve mezhepçi yaklaşımların uzağındayız. Tüm yeryüzünde akan kanın durması, dökülen gözyaşların silinmesi, adalet ve barış eksenli bir geleceğin kurulması ve yitirilen umutların yeniden yeşermesi için uğraşıyoruz. Onun için her ibadetimizde olduğu gibi orucumuzla da ümmetiz ve yeni bir dünyanın alın teriyiz’’ dedi.

İftar Programına gelen Müslümanlar, Suriye’de, Mısır’da, Irak’ta, Bangladeş’te ve ümmet coğrafyasının farklı bölgelerinde gerçekleştirilen zulüm, katliam ve her türlü hak ihlallerine karşı birlik ve beraberlik mesajları verdiler. Etkinlik, Sunullah Erçek’in, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olarak yaptığı dua ve akşam namazının cemaatle kılınmasıyla sona erdi.

foto-1-014.jpgfoto-2-014.jpgfoto-3-010.jpgfoto-4-008.jpgfoto-6-003.jpgfoto-7-001.jpgfoto-8-003.jpgfoto5-002.jpg

HABERE YORUM KAT