1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Van Özgür-Der’de Gençlik Seminerleri
Van Özgür-Der’de Gençlik Seminerleri

Van Özgür-Der’de Gençlik Seminerleri

Özgür-Der Van Şubesi; tanışmayı, kaynaşmayı, kardeşliği pekiştiren toplantı ve programların yanı sıra öğrencilere, gençlere, esnaflara, kadınlara yönelik seminer çalışmalarına da devam ediyor.

01 Aralık 2013 Pazar 04:51A+A-

Cumartesi akşamları dernek binasında gençler için tertip edilen seminer programlarında Kur’anî kavramların, şahsiyet inşasıyla ilgili vurguların ve güncel gelişmelerin yanı sıra “İslam Tarihinden Portreler”,  “İslami Mücadelede Öncü Şahsiyetler” başlığını taşıyan konulara da sırasıyla yer veriliyor.

Bu haftaki programın konuğu yazar Ali Değirmenci idi. 

Hayati Beyde ve Hakan Orakçı’nın koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinlikte Ali Değirmenci, “Mus’ab bin Umeyr”i çeşitli yönleriyle tanıtan bir sunum yaptı. 

Öğrencilerin, gençlerin ilgiyle izledikleri, soruları ve görüşleriyle zenginleştirdikleri programda Değirmenci, bir şahid ve şehid olarak Mus’ab bin Umeyr’in hayatının an çizgileri üzerinde durduktan sonra bu önemli, değerli biyografiden çıkarılması gereken derslere, alınması gereken ibretlere ve güncelleştirilmesi gereken ayrıntılara değindi. Ardından gençlere söz vererek, onların nasıl bir müslüman şahsiyet portresi özlediklerini ve Mus’ab bin Umeyr’in hayatında ilgi çekici buldukları hususları özetlemelerini istedi.

Programın sonunda katılımcıların çeşitli konulardaki sorularını cevaplandıran Ali Değirmenci; kendini yetiştirmenin, fedakârlık ve adanmışlığın, özgüven sahibi olmanın, dini ve dünyayı çok yönlü ve muhkem bir bilinçle kavramanın önemine değinerek sözlerini bitirdi. Programda gençlere çeşitli ikramlarda da bulunuldu.

Haber: Ergün Aslan

van-20131130-03.jpg

van-20131130-04.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum