1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Valilikten Diyarbakır Saldırısına Dair Yeni Açıklama: PKK’nın Yaptığı Açık
Valilikten Diyarbakır Saldırısına Dair Yeni Açıklama: PKK’nın Yaptığı Açık

Valilikten Diyarbakır Saldırısına Dair Yeni Açıklama: PKK’nın Yaptığı Açık

Valilik bugün yaptığı açıklamada 3 ayrı telsiz konuşmasının PKK'yı işaret ettiğini ve aksi haberlerin PKK'yı korumayı amaçladığını söyledi.

05 Kasım 2016 Cumartesi 17:04A+A-

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Cuma saat 8:00 sıralarında İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait Terörle Mücadele ve Çevik Kuvvet şube müdürlüklerinin olduğu ek binaya yakın, Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne de yaklaşık 200 metre mesafede bombalı araçla saldırı gerçekleşti. Saldırıda 2 polis, 1 teknisyen ve 8 sivil hayatını kaybetti. 100'ün üzerinde kişi yaralandı. Bir saldırganın ölü ele geçirildiği açıklandı. Devlet yetkilileri, saldırıyı PKK'nın üstlendiğini açıkladı. Sonraki saatlerde ise IŞİD'in saldırıyı üstlendiği iddiası dolaşıma girdi.

Valilik: Açıkça PKK yaptı

Diyarbakır Valiliği yeni bir açıklama yaparak "Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır." değerlendirmesinde bulunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

"Uluslararası bir haber ajansının bir kaynağa dayandırarak yaptığı bir habere dayalı olarak, basında ve sosyal medyada olayın IŞİD terör örgütü tarafından üstlenildiğine dair haberler yer almıştır. Valiliğimizce yapılan açıklama, bölücü terör örgütü elemanlarının kendi aralarında yapmış oldukları telsiz konuşmalarına dayandırılmıştır. Konuyla ilgili bölücü terör örgütü mensupları arasında yapılan üç ayrı telsiz konuşmasında, eylemin Kemal kod adlı bölücü terör örgütü mensubu tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak gerçekleştirildiği ve fedai türü tabir edilen eylem olduğu açıkça yer almaktadır. Bu bilgiler çerçevesinde söz konusu saldırının bölücü terör örgütü mensuplarınca yapıldığını açık bir şekilde ortaya koymaktadır."

Söz konusu sosyal medyada ve bazı haber organlarında yer alan haberlerin, çoğunlukla sivil vatandaşların zarar gördüğü ve hayatını kaybettiği menfur saldırı olayıyla ilgili farklı algı oluşturmaya ve PKK'yı korumaya yönelik haberler olduğu savunulan açıklamada, "Valiliğimiz tarafından daha önce yapılan açıklamalarda da belirtildiği gibi vatandaşlarımızın resmi açıklamalar dışında açıklamalara ve algı yaratmaya yönelik haberlere itibar etmemesi önem arz etmektedir" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili başlatılan soruşturmanın çok yönlü ve derinlemesine devam ettiği, gelişmeler oldukça bilgi verileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT