1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Uygurlara Yardım Eli Uzatan Haluk Levent’e ‘Çin’le Aramızı Bozacaksın’ İkazı
Uygurlara Yardım Eli Uzatan Haluk Levent’e ‘Çin’le Aramızı Bozacaksın’ İkazı

Uygurlara Yardım Eli Uzatan Haluk Levent’e ‘Çin’le Aramızı Bozacaksın’ İkazı

Kayseri’de yardım muhtaç 30 Doğu Türkistanlıya yardım eli uzatan sanatçı Haluk Levent’e sosyal medya üzerinden “Çin’le aramıza bozacaksın” ikazları yapıldı.

14 Mayıs 2020 Perşembe 02:18A+A-

HAKSÖZ HABER

Kayseri’de yardım muhtaç 30 Doğu Türkistanlıya yardım eli uzatan sanatçı Haluk Levent’e sosyal medya üzerinden klasik “Çin’le aramıza bozacaksın” eleştirileri yapıldı.

Levent, kendisine yönelik “Çin’e git bak orada zulüm var mı yok mu” söylemlerine tepki gösterdi.

Şimdiye kadar çok sayıda Doğu Türkistanlı ailenin Çin’deki zulmü şikâyet ettiğine şahit olduğunu belirten Levent, “Hepsi mi yalan söylüyor? Her biri gözyaşları ile anlattılar. Var yani var. Orada sıkıntılar var.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de Çin’in Doğu Türkistanlı Müslümanlara yönelik zulmü eleştirildiğinde başta Perinçekgiller olmak üzere sayıları azımsanmayacak bir kesim “Aman Çin’le aramız bozulmasın” naraları atıyor. Türkiye’deki Çin sevdalıları, Doğu Türkistan’da yaşanan vahşeti gündeme getirenlere yüksek sesle tepki gösterilebiliyor. Mao’ya iman etmiş Perinçekgillerin, sol ve ulusalcı kesimin tavrı anlaşılabilir ancak, “Türk Milliyetçiliği” denilince mangalda kül bırakmayanlar ve İslami hassasiyetlere sahip olanların tavrı şaşırtıcı doğrusu.

haluklevent1.jpg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum