1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. "Üniversitede Câmî Olur mu Tartışmalarını Tarihe Gömmeliyiz"
"Üniversitede Câmî Olur mu Tartışmalarını Tarihe Gömmeliyiz"

"Üniversitede Câmî Olur mu Tartışmalarını Tarihe Gömmeliyiz"

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Üniversitede câmî olur mu, olmaz mı, öğrenciler, bilim adamları namaz kılar mı, kılmaz mı gibi tartışmaları, ülke tarihine birer acı hatıra olarak gömmeliyiz.” dedi.

16 Şubat 2016 Salı 06:43A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Câmîsi'nin açılışında yaptığı konuşmada, tarih boyunca üniversite ile mabedin birlikte olduğunu söyledi.

Tüm medeniyetlerde, üniversitelerin mabetlerden çıktığını ifade eden Görmez, “Onun için mabet ve üniversitenin iç içe olması, aynı zamanda akılla kalbin ayrılmayacağı anlamına gelir. Üniversite ile mabedin birlikte olması, din ile bilim arasında hiç çelişki olmayacağı anlamına gelir.” dedi.

“Bu Tartışmaları Birer Acı Hatıra Olarak Tarihe Gömmeliyiz”

Görmez, insanlar câmîleri imar ederken, câmîlerin de insanları imar ettiğini belirtti. “Üniversitede câmî olur mu olmaz mı?” tartışmalarının artık geride bırakılması gerektiğine işaret eden Görmez, “Üniversitenin içerisinde câmî olur mu, olmaz mı, mabet olur mu, olmaz mı, öğrenciler, bilim adamları namaz kılar mı, kılmaz mı gibi tartışmaları artık bu ülkenin tarihine birer acı hatıra olarak gömmeliyiz ve asla tartışmamalıyız.” diye konuştu.

“ODTÜ'de Namaz Kılmak Problem”

SDÜ Rektörü Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı da 25 yıl önce öğrencisi olduğu ODTÜ'de namaz kılmanın ne kadar problem olduğunu bizzat bildiğini söyledi.

Rektörü olduğu üniversitede câmî açmanın kendisi için ayrı bir gurur olduğunu ifade eden Çarıkçı, “Ülkemizdeki üniversitelerde bunların tartışılmaması gerekiyor. Çok şükür bugün tartışmıyoruz. Bugün, herkes istediği yerde ibadet edebiliyor. Üniversitelerimizde câmî açılışı yapabiliyoruz. Bence bu, Türkiye'nin geldiği durumu da gösteriyor. Bizzat bunu yaşadım.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT