1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ümit Özdağ’ın iğrenç provokasyonlarına daha ne kadar sessiz kalınacak?
Ümit Özdağ’ın iğrenç provokasyonlarına daha ne kadar sessiz kalınacak?

Ümit Özdağ’ın iğrenç provokasyonlarına daha ne kadar sessiz kalınacak?

Ümit Özdağ provokatif açıklamalarıyla kaos ortamı yaratmaya devam ediyor!

12 Ağustos 2021 Perşembe 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Mülteci düşmanlığı söz konusu olduğunda akla gelen ilk isim belki de Ümit Özdağ’dır. Milletvekili kimliğiyle insanları birbirine düşürmek için elinden gelen her şeyi yapan Ümit Özdağ ne yazık ki başarılı oldu!

Yıllardır her fırsatta mültecileri yalanlarla, dezenformasyonla hedef alan Ümit Özdağ Altındağ’da yaşanan toplumsal linçin birinci derece sorumlularındandır. Genç yaştaki insanlar arasında yaşanan bir kavgaya ırk savaşına döndürmeye çalışan Ümit Özdağ bu gücü nereden alıyor?

Altındağ’da yaşanan meşum hadisede Suriyeli ve Türkiyeli gençlerin kavgasında bir Türkiyeli hayatını kaybetti. Gencecik bir insanın hayatını kaybetmesi yeteri kadar üzücü değilmiş gibi bir de tekil bir hadiseyi genele teşmil ederek toplumsal infial yaratıldı.

Toplumun galeyana gelmesi için yıllardır her türlü yalanı söyleyen Ümit Özdağ hayatını kaybeden gencin de evleri yağmalanan mültecilerin yaşadıklarının da müsebbibidir! Türkiyeli gencin bıçakla yaralanması sonucu hastaneye kaldırıldığı süreçte “gencin ölümünü” ilan eden Ümit Özdağ tabiri caizse kitlesel olayların yaşanması için suyu ısıtmaya başladı!

1-187.jpg

2-232.jpg

Ardından yalanı ortaya çıkınca toparlamaya çalışan Özdağ yoğun bakımda vefatın gerçekleşmesini fırsat bilerek tam tekmil harekete geçti. Bir de utanmadan Altındağ’a giden Ümit Özdağ burada da mülteci nefretini sosyal medya paylaşımlarıyla pohpohlamaya devam etti.

4-129.jpg

3-166.jpg

Netice olarak onlarca Suriyelinin dükkanı ve evi yağmalandı, küçücük çocuklar bile ırkçı nefretten nasibini aldı. Yaşanan ilk arbedenin ardından gencecik yaşında hayatını kaybeden Emirhan Yalçın’ı kendisine siper edinen Ümit Özdağ toplumun bir kesimini diğerine karşı açıkça kışkırttıktan sonra bir de utanmadan, arsızca sükunet çağrısı bile yaptı:

5-086.jpg

Şimdi sormak istiyoruz Türkiye’de insanların hayatları ve güvenlikleri bu kadar ucuz mudur? Ümit Özdağ isimli ırkçının yıllardır ürettiği dezenformasyona karşı bir şey yapmadınız. Son yaşanan hadisedeki rolünü de mi görmezden geleceksiniz? Başta İçişleri olmak üzere savcılık makamları ve siyasiler, Ümit Özdağ’dan sebep olduğu zulüm için hesap sormayacak mı? Bu ülkede toplumsal kaos yaratmanın hiçbir bedeli yok mu?

Şunun altını çizmek isteriz ki, halkı kışkırtan Ümit Özdağ’ın Altındağ’da oynadığı rol Selahattin Demirtaş ve HDP’nin 6-8 Ekim’de sebep olduğu infialin aynısıdır!  

HABERE YORUM KAT

8 Yorum