1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ümit Özdağ rezaletini hazmetmekte hiç zorluk çekmiyorlar: Önemli olan niyetmiş!
Ümit Özdağ rezaletini hazmetmekte hiç zorluk çekmiyorlar: Önemli olan niyetmiş!

Ümit Özdağ rezaletini hazmetmekte hiç zorluk çekmiyorlar: Önemli olan niyetmiş!

Ali Babacan Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasındaki protokolü “önemli olan niyet” diye yorumlamış. Yani ikili arasındaki imzaların bir gerçekliğinin olmadığını ima ediyor. Peki, kendi mutabakatlarının geçerli olacağına dair bir güvence mi var?

24 Mayıs 2023 Çarşamba 20:00A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisi Genel Başkanı ve Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı adaylarından Ali Babacan Karar TV’nin yayınında gündemi yorumlamış. Sokakta Kılıçdaroğlu lehine büyük bir heyecan gördüğüne dair sözler de sarfeden Babacan’ı hayalleriyle baş başa bırakıp bugün gerçekleşen Kemal Kılıçdaroğlu-Ümit Özdağ mutabakatına dair yorumuna değinelim.

Babacan şunları söylüyor:

“…Bugün de Kılıçdaroğlu ve Özdağ arasında bir görüşme yapıldı ve sonrasında Kılıçdaroğlu ile ben görüştüm. Süreç hakkında da bizleri bilgilendirdi ama protokolün nihai halini basınla birlikte öğrendik. Bizim için önemli olan Ortak Politikalar Metni'dir.

Niyet açısından iki protokol arasından bir çelişki yok. Kılıçdaroğlu'nun da bu konuda çelişmeyecek bir metine onay vereceğini biliyorum. Son 24 saatte yapılan son müzakerelerde bizim Ortak Politikalar Metni ile çelişki içine girmesin diye özel çalışmalar yapıldı…”

Yani neymiş, önemli olan kendi mutabakat metinleriymiş!

Niye öyle olsun ki? Sizin imzaladığınız metnin bağlayıcılığı sizin imzanızın bulunmasından mı kaynaklanıyor? Kemal Kılıçdaroğlu’nun nasıl sizin metninizde imzası varsa, Ümit Özdağ ile imzaladığı metinde de aynı şekilde imzası var. Ortağınız size sormadan yeni bir metin imzalıyor ve siz bunun ayrıntılarını basından öğreniyorsunuz. Yani, güya ortağınız, aslında  peşinden sürüklendiğiniz zat yanında hükmünüz bu kadar işte!

Niyet açısından iki protokol arasında çelişki yokmuş!  Saçmalığın dik alası! İçerik net bir şekilde çelişki arzediyor ama siz işi niyete bağlıyorsunuz. İş niyet kalınca neye niyet neye kısmet! Daha seçim sürecinde o çok övündüğünüz iki bin bilmem kaç sayfalık metin çöp oldu ama siz hala farkında değilsiniz! Hala hayal görüyor, hayal satıyorsunuz.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum