1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ümit Özdağ ırkçılığının yanına korkaklığı ve yalancılığı ekledi!
Ümit Özdağ ırkçılığının yanına korkaklığı ve yalancılığı ekledi!

Ümit Özdağ ırkçılığının yanına korkaklığı ve yalancılığı ekledi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı silah ruhsatı başvurusunun içişlerince reddedildiğini iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 4 tane ruhsatlı silahı ve korumasının olduğunu açıkladı.

15 Ekim 2021 Cuma 14:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Habertürk ekranlarında gazetecilerin sorularına propagandif cevaplar veren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na yaptığı silah ruhsatı başvurusunun reddedildiğini iddia etmişti.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın 'silah ruhsatı başvurusunun reddedildiğine' dair iddialarına yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir programda Özdağ'ın sistemde kayıtlı 4 tane taşıma ruhsatlı silahı ve koruması olduğunu söyleyerek ırkçı Ümit Özdağ’ın yalan söylediğini ispatladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, özel güvenlikle ilgili hiçbir şeyde kağıda kaleme ihtiyaç duyulmadığını belirttiği konuşmasında, "Mesela, dün akşam bir milletvekili yeni kurduğu bir siyasi partiye rant sağlamak için, konuşmak için, 'Ben silah başvurusu yaptım. Benim silah başvurumu kabul etmediler.' diye bir yalanı ortaya koydu. Hemen telefon açtım. Sisteme girdiler. 4 tane taşıma ruhsatlı silahı var şu anda.' dediler. 'Korumam yok diyor.' dedim. 'Koruması da var.' dediler. Sistem yalanı ve dezenformasyonu da hemen ortaya çıkaran bir sistem." ifadelerini kullandı.

Suriyeli ve Afgan mültecilere dönük nefret söylemleri ile kamuoyu oluşturmaya çalışan Özdağ, Suriyelilerin vandal saldırılara maruz kalmasına sebebiyet veren söylemlerde bulunmuştu.

'Afgan Market' adlı bir işletmenin 'Kırşehir'de ne işi var' tarzı söylemleri ile de Afgan mültecilere yönelik hakaret ve taciz olaylarının sosyal medyada yaygınlaşmasına olanak sağlamıştı. 

Özdağ'ın oluşturduğu ırkçı atmosferden etkilenen vandalların saldırıları sonucu Ankara Altındağ'da ırkçılar, Suriyelilerin evlerini talan etmiş ve yakmaya çalışmıştı.

Bunca şiddet ve tahrik olayına sebebiyet veren korkaklığı ile de göz dolduran Özdağ'ın 4 adet silah ruhsatı ve korumaları olduğu öğrenildi. Böylelikle Ümit Özdağ'ın ırkçılık ve şovenizmine yalancılık da eklenmiş oldu.  

 

 

Süleyman Soylu'nun açıklamalarının ardından İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da İçişleri Bakanlığının hazırladığı bir infografik paylaştı. Çataklı paylaşımında ayrıca: "Ümit Özdağ lütfen acilen doktorunuza başvurun" diye yazdı.

ismail-catakli-umit-ozdag.jpg

HABERE YORUM KAT