1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Ülkü Ocakları’nın şirretliğine daha ne kadar göz yumulacak?!
Ülkü Ocakları’nın şirretliğine daha ne kadar göz yumulacak?!

Ülkü Ocakları’nın şirretliğine daha ne kadar göz yumulacak?!

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen SAÜFest’te Arap öğrencilerin kendi yörelerine ait müzikle dans etmelerine Ülkücü vandallar katlanamadı. İzmir Marşı çalıp, bayrak açan Ülkücülerin vandallıklarına karşı harekete geçilmesi çağrısı yapıldı.

20 Mayıs 2022 Cuma 11:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Yabancı düşmanlığında sınır tanımayan, Sultanahmet Meydanı’nda Çinli diye Korelileri darp eden, Uygurlara destek vermek için eylem yaparken Uygurlara saldıran Ülkü Ocakları üyeleri, Arap öğrencilerin SAÜFest’te düzenlenen kültür etkinliğine karşı çirkin bir eylemde bulundu.

Festival sahnesinin önünde toplanan ırkçı grup, Türkiye bayrağı açıp, İzmir Marşı çalarak Arapça düşmanlıklarını sergiledi.

 

Arapça şarkılar eşliğinde eğlenen Arap öğrenciler,

Irkçı eylem ve söylemleriyle İHH İnsani Yardım Vakfı’na ait üniversitelerdeki yardım stantlarına saldıran, yabancı öğrencilere karşı çirkin eylemlerde bulunan, karıştığı şiddet olayları ile adından söz ettiren Ülkü Ocakları’nın Sakarya Üniversitesi’ndeki tavırları da her zamanki vandallığını bir yansıması olarak tepki çekti.

Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen ‘SAÜFest Şehir Kampüste Buluşuyor’ programında Arapça şarkılar çalınmasını hazmedemeyen Ülkü Ocakları Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Başkanı Mehmet Ağır da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Sakarya Üniversitesi Ülkücü iradenindir! Hiç kimse bu kampüste Arap bayrağı ve şarkıları açıp dans edemez. Sözde festival ile AKP seçim mitingi yapan ve Araplara karşı seslerini çıkarmayan SAÜ yönetimi her zaman karşılarında Ülkücü gençleri bulacaklardır” diyerek zorbalıklarına devam edeceklerini, şirret tavırlarını sürdüreceklerini ve tehditlerini yineledi.  

 

Ülkü Ocakları adlı yapıya mensup grubun vandallığı,

“Ferman Başbuğ’un fakülteler bizimdir” sloganları eşliğinde İzmir Marşı açıp, ırkçı ve nefret yüklü söylemlerde bulunan Ülkü Ocakları’na karşı harekete geçilmesi gerektiği ifade edildi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sonrası olayın soruşturulmasını talep eden ve bu vandallığa son verilmesini talep eden öğrenciler, üniversiteleri sahiplenen ‘kafatasçı’ zihniyetin sona erdirilmesi gerektiği yorumlarında bulundu.  

 

ulkuculer.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum