1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ülkenin Bekası Andımızı Okumaktan Geçiyormuş!
Ülkenin Bekası Andımızı Okumaktan Geçiyormuş!

Ülkenin Bekası Andımızı Okumaktan Geçiyormuş!

CHP'nin Demokratikleşme Paketi ile atılan adımları engellemek için çalışmaları aralıksız sürüyor.

12 Ekim 2013 Cumartesi 06:07A+A-

CHP'nin Demokratikleşme Paketi ile atılan adımları engellemek için çalışmaları aralıksız sürüyor. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, öğrenci andının Milli Eğitim Temel Kanunu'nda yer alması ve yeniden okunması için teklif verdi. CHP'li Altay ve 32 milletvekili tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, Milli Eğitim Temel Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor. Teklife göre, hergün dersler başlamadan önce öğretmenler gözetiminde öğrenci andı okunacak, ancak yabancı uyruklu öğrencilerin andı söyleme zorunluluğu olmayacak. Teklifin gerekçesinde, şu ifadelere yer verildi:

'23 Nisan 1933 tarihinden bu yana her sabah okul bahçelerinde okunan öğrenci andının ilköğretim kurumları yönetmeliğinden çıkarılması iktidarlara bundan sonra bu tür konularda daima takdir hakkı verecektir. Konunun kanunla düzenlenmesi ve bu tür toplumsal uzlaşı gerektiren kararlarda parlamentonun onayının olması demokratik sistemimiz için yararlı olacaktır.'

Bu arada CHP, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, TBMM'deki Parti Meclisi salonunda grup toplantısı yaptı. Partinin 'Andımız'ın yeniden zorunlu olarak çocuklara okutulması için teklif vermesiyle ilgili olarak toplantı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, çocuklara 1933'ten beri okutulan ve Demokratikleşme Paketi ile birlikte kaldırılan metnin Türkiye'nin bekasına faydalı olduğunu iddia etti. 'Andımızın ulusal bütünlüğümüzün bekasına, ulus bilincinin çocuklara yerleşmesine katkısı olur. Atatürk devrimlerine bağlılığın o yaşta öğrencilerimize verilmesinde, ulusumuzun ve ülkemizin bekası için faydası vardır, zararı yoktur' diyen Altay, 'Türkiye'de halklar vardır ama Türkiye'de bir millet vardır. Yaşasın halkların kardeşliği' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT