1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Ukrayna, İran'ın Rusya'ya 200 drone gönderdiğini iddia etti
Ukrayna, İran'ın Rusya'ya 200 drone gönderdiğini iddia etti

Ukrayna, İran'ın Rusya'ya 200 drone gönderdiğini iddia etti

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada İran'ın, Rusya'ya insansız silahlı hava araçları temin etmeye devam ettiği belirtildi.

01 Kasım 2022 Salı 21:09A+A-

HAKSÖZ HABER

Ukrayna Savunma Bakanlığı, İran'ın Rusya'ya "200'den fazla insansız hava aracı" göndermeyi planladığını söyledi. Tahran yönetimi ise iddiaları reddediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in birliklerine silah tedarik ettiği belgelenen İran yapımı İHA ve SİHA'ların Ukrayna kuvvetleri tarafından vurulduğu anlar daha önce medyaya yansımıştı. 

Ukrayna'yı işgale girişen Rusya'ya en büyük yardım İran'dan geliyor. İran'ın, Avrupa Birliği ülkelerinin kendisine karşı boykot uygulamasına karşı Rusya'ya destek verdiği ve Suriye'de Rusya'yla olan ilişkileri iyileştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları ile zaman zaman hedef aldığı İran destekli milislerin vurulmasından kaçınmak istediği yorumları yapılan İran'ın, Ukrayna işgalinde destekçisi olmayan Rusya'ya destek vererek bölgede önemli bir partner olarak kalmaya çalıştığı iddia ediliyor.  

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT