1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Türkiye nefret ve düşmanlık dolu insanların ülkesi haline mi geldi?
Türkiye nefret ve düşmanlık dolu insanların ülkesi haline mi geldi?

Türkiye nefret ve düşmanlık dolu insanların ülkesi haline mi geldi?

Arapça katalog hazırlayan bir firma sosyal medyada linç edildi!

16 Nisan 2022 Cumartesi 18:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Sosyal medyaya bakarsanız Türkiye ırkçılığın başkenti olarak görünür gözünüze. Fatih Altaylı, Ümit Özdağ, İlay Aksoy vb. tescilli ırkçılar her fırsattı mazlum ve mağdurları hedef gösterip popülizme oynuyorlar!

Mülteci düşmanlığı işin aslında İslam düşmanlığının maskelenmiş bir halinden ibaret! İş sadece göçmenlerle sınırlı kalsa Arapça niçin hedef alınsın? Arap alfabesi Türkiye’de “eski yazı” olarak ifade edilen Osmanlıcayı çağrıştırdığı için laik-seküler çevreler tarafından “gericilikle” ilişkilendirilir. Bir yerde Arapça düşmanlığı yapılıyorsa orada İslamofobi vardır özetle!

Ünlü bir kozmetik firmasının nisan ayı kataloğunda bazı sayfaların Arapça olarak hazırlanması sosyal medyada tepki çekti. Katalog sayfaları sosyal medyada gündem olurken, kullanıcıların bazıları bir daha markayı tercih etmeyeceğini belirten paylaşımlar hatta boykot çağrısı bile yaptı! Sosyal medyada tepkiyle karşılaşan firma, söz konusu sayfaları web sitesinden kaldırdı.

Söz konusu sayfalara tepki gösteren Fatih Altaylı ise Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Bu ne biliyor musunuz? Watsons adlı mağazanın Türkiye kataloğu. Güzelim memleketi ne yaptığınızı söylemeye dilim varmıyor ama gerçekten yazık oldu bu ülkeye. Yazık. Yazık. Yazık" dedi. 

1650018283105-ekran-resmi-2022-04-15-13-1.jpg

Bir tane firma Arapça konuşan müşterilerini düşünerek katalog bastığı için Türkiye’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Altaylı’ya söyleyecek söz yok. Türkiye, 28 Şubat zihniyetine sahip olan ahlaksızların hala gazeteci kılığı altında görünürlüğe sahip olabildiği bir ülke! Bu ülkeye asıl bu yüzden geçmiş olsun…

HABERE YORUM KAT

8 Yorum